Le Fou 21 Eau de Toilette – Dolce & Gabbana Review

Ik had geen verwachtingen van Le Fou 21 voordat ik het kreeg en kocht het eerlijk gezegd alleen op basis van de naam Dolce & Gabbana. Ik heb niet gekeken naar de noten waaruit deze geur bestond en ook niet om te zien onder welke geurcategorie het kon worden geplaatst, dus ik ging voor een soort blindheid.

Toen ik Le Fou 21 voor het eerst uit de tester spoot, merkte ik meteen de warmte en kruiden op. Het deed me wat dat betreft denken aan YSL’s prachtige Opium for Men, met zijn oriëntaalse kruiden en zachte aroma dat lijkt op een vanille.

Le Fou is echter een andere geur dan Opium, vooral als het eenmaal tot rust is gekomen. Het is echt een geweldige mix van kruiden, bloemen en groen. De cognac geeft deze geur zijn warmte en ik denk dat het prachtig zou werken in de late herfst of winter.

Noten: Bergamot, Cognac, Viooltje, Koriander en Jeneverbes

In de aanbieding bij

Verkrijgbaar bij:
bol.com (€43,00)
Laatst gecontroleerd: maart 24, 2023 - 11:40 pm

Sillage, levensduur en veelzijdigheid

Ik droeg het gisteren naar mijn werk, om te zien hoe het zou presteren gedurende een lange dag. Le Fou 21 hield stand en vervaagde helemaal niet tijdens de werkuren.

Deze cologne is niet zwaar, het is eerder een lichte geur die in de lucht lijkt te blijven hangen, maar nooit de zintuigen overweldigt. Het is er en het is merkbaar, maar het is alsof het gewoon ambient is of een onderdeel van het dagelijkse leven.

Zie ook:  Montblanc Emblem Eau de Toilette Review

Algemene impressies van Le Fou 21

Van de vijf nieuwe testers die ik kocht, zou ik Le Fou 21 rangschikken als mijn tweede favoriet achter Gucci Guilty Black. Het zijn echter allebei totaal verschillende geuren, dus het zou niet repetitief zijn om beide in je rotatie te hebben. Guilty Black is een gedurfdere geur, terwijl Le Fou 21 ook sexy is, alleen al door zijn subtiliteit.

Ik denk dat 21 Le Fou een geweldige aanvulling is op de lijn van geuren van D&G. Het is stijlvol, verfijnd en sensueel zonder aanmatigend te zijn. Het is een geur die lijkt alsof het heel goed zou kunnen werken in een reeks verschillende omgevingen en voor mannen die neutraler willen zijn met hun cologne-keuzes.

Auteur

  • Bruno

    Wereldreiziger en liefhebber van heerlijke geuren. Heeft naar eigen zeggen al meer dan 300 soorten koffie geproefd en kan onmiddellijk herkennen welk parfum je draagt, zelfs vanop 20 meter afstand. Heeft ook een vreemd gevoel voor humor en houdt van schrijven over zijn lievelingsgeuren.