Gucci Bloom Acqua di Fiori – Gucci

Gucci Bloom is een serie die elk jaar nieuwe flankers lijkt te lanceren. Ik heb monsters van de hele collectie genomen om beoordelingen te geven voor deze populaire damesparfums. De inzending van vandaag is Acqua di Fiori, dat in 2018 werd uitgebracht. Hoe ruikt het? Wanneer moet het worden gedragen? Is het het proberen waard?

Hoe ruikt Bloom Acqua di Fiori?

Noten zijn onder meer: ​​cassis, citroen, galbanum, tuberoos, musk, sandelhout, jasmijn, lelietje-van-dalen

Nadat ik Acqua di Fiori op mezelf heb gespoten, word ik meteen een geur met een waterige schone frisheid vol groenachtige highlights gewaar. De openingsact heeft wel een bijna grasachtig gevoel.

Galbanum is de noot die ik al vroeg stevig opmerk. Dat, samen met een vleugje citroen. De citrus is erg licht en voegt geen echte scherpte toe maar geeft het geheel wel wat sappigheid.

Acqua di Fiori heeft een koelere sfeer, een beetje aquatisch en voelt alsof je op een vroege lentedag naast een tuinvijver zit. Deze Bloom is behoorlijk naturalistisch in de manier waarop hij ruikt. Tijdens het dragen zullen kamperfoelie- en cassisaroma’s aanwezig zijn en een mooie diepte toevoegen.

Wanneer het overgaat in zijn meer bloemige fase, merk ik dat er niet zoveel van de tuberoos-noot als bij andere Gucci Bloom-geuren is. In plaats daarvan staan ​​lelietje-van-dalen en fresia echt centraal en zullen ze de focus zijn voor de rest van de duur.

Zie ook:  Ariana Grande Thank u, Next Eau de Parfum Review

Meer groene bloemen dan de typische witte bloemen uit deze lijn. Je krijgt de waterige tuingeur met wat grassigheid en stukjes en beetjes zoetheid, die tijdens het dragen zullen opstijgen. Geen erg complexe parfum en je weet na ongeveer een uur exact wat je hebt.

Er is ook een stevigere muskus later. Voor mij is het sandelhout een van de zwakste tonen, en het doet niet zo veel.

Prijs en online bestellen

Sillage, levensduur en veelzijdigheid

Qua sillage begint Acqua di Fiori vrij matig en is dan licht tot het einde. Ik zou zeggen dat het op mijn huid of op een t-shirt ongeveer 1.5m projecteert; als het eenmaal gesetteld is, valt dit terug tot ongeveer 1 meter.

Het is geen beest, maar deze Bloom is een rustige geur met een luchtige damp.

De levensduur is eigenlijk best redelijk. Met het sample kreeg ik 6,5-7 uur levensduur. Geen super marathon prestatieniveau, maar het zal nuttig zijn voor de meeste doeleinden, wanneer je geen kamer wilt domineren.

Seizoensgebonden zal dit precies passen bij de lente- en zomermaanden. Het verkoelende gevoel vormt een mooi contrast met wanneer het buiten warm is.

Acqua di Fiori is een mooie keuze als dagelijkse geur. Het is veilig voor het werk. Geen totaal formeel parfum, maar beter terloops of in semi-formele situaties te gebruiken. Ik zou niet verwachten dat ik deze in het nachtleven zou gebruiken. Het is niet sexy of iets dat de aandacht trekt.

Iets dat je eenvoudig in huis kan halen als je een eenvoudige semi-aquatische bloem wilt. Het wordt een parfum dat meer voor je eigen persoonlijke genot is.

Zie ook:  Bleecker Street - Bond No. 9

Algemene indrukken van Gucci Bloom Acqua di Fiori

Over het algemeen vind ik deze geur lekker. Het is echt een Gucci Bloom-parfum, maar het geeft je ook meer variatie dan andere flankers uit de reeks.

De openingsact is intrigerend en geeft je die mix van citrus, gras en de bloemige noten die uit het hart komen. Ik hou wel van de mindere afhankelijkheid van de tuberoos, omdat andere Bloom’s veel te veel gelijkaardig kunnen ruiken.

Je moet een fan zijn van lelietje-van-dalen en fresia, als je deze eens wilt proberen. Ze gedragen zich hier behoorlijk goed en niets overweldigt de compositie. Verwacht gewoon een groenere semi-aquatische omgeving met een stevig bloemig midden.

Zeer veelzijdig voor dagelijks gebruik en goede prestaties. Dit is zeker een geur om aan je collectie toe te voegen. Vrij veilig als een blinde aankoop omdat het de meeste mensen niet zal teleurstellen. Acqua di Fiori is een solide geur, maar niet spectaculair.

Auteur

  • Nele

    Hoi, ik ben Nele en helemaal gek van heerlijke parfums. Ik bespreek voor jullie al mijn favorieten! Heb je een vraagje of opmerking dan hoor ik dat graag in de reacties. Favoriete parfum momenteel: Chanel Coco Mademoiselle