Bois du Portugal – Creed – Hoe ruikt het?

Deze herengeur neemt een andere wending dan andere producten in de Creed-familie en biedt een veel meer bosachtige geur.

Het kan ook veel formeler aanvoelen dan zelfs de andere luxe geuren die door dit boetiekmerk worden aangeboden.

In dit bericht wil ik mijn mening geven over deze eau de parfum, hoe hij presteert, wanneer hij moet worden gedragen en of hij het waard is om te kopen.

Hoe ruikt het Bois du Portugal?

Noten zijn onder meer: ​​cederhout, sandelhout , bergamot, ambergrijs, lavendel, vetiver

Ik heb Bois du Portugal gedurende één dag opnieuw getest met een paar sprays op mijn arm. De opening is de bekende bergamotnoot van Creed die vergelijkbaar is met die van Green Irish Tweed en Silver Mountain Water .

Deze openingsexplosie van citrus vermengd met sandelhout, is slechts een fase voor misschien de eerste 20-30 minuten of zo; voordat het begint over te gaan naar een meer verfijnde en volwassen eau de parfum. Er is dit interessante, maar zeer lichte kruid, tijdens de openingsact. Niet erg openlijk, maar het is er wel.

Naarmate het wat meer slijt, neemt Bois du Portugal meer van de ceder- en lavendeltonen over en begint de bergamot op de achtergrond te raken. Dit is wanneer deze geur begint te schitteren, naar mijn mening. In dit stadium is het een zacht, houtachtig en warm aroma dat enigszins doet denken aan de kruidigheid van Tabarome . Daaronder zit die beroemde Creed-ambergris, die niet zo prominent aanwezig is in dit parfum.

Zie ook:  1 Million Lucky eau de Toilette Paco Rabanne Review

Deze geur is echt klassiek en voelt niet hetzelfde aan als veel modernere geuren voor mannen. Tegelijkertijd zorgen het sandelhout en de lavendel voor een vleugje zoetheid.

Zoals de meeste andere Creeds, is deze uitstekend samengesteld. Ik geniet ervan om uitbarstingen van aroma te krijgen, van individuele noten. Hier en daar een scherpere ceder. Dan krijg je een mooie vetiver, die tevoorschijn komt uit het romige sandelhout. Het heeft genoeg diepgang om interessant te zijn, maar voelt nooit overdreven ingewikkeld, gewoon verfijnd.

Prijs en online bestellen

Sillage, levensduur, veelzijdigheid

Qua projectie voelt het redelijk matig aan. Het is geen compleet sillagebeest, maar het is ook niet zwak, waardoor het een volkomen veilige geur is. Behoorlijke hoeveelheid kracht aanvankelijk, maar dat vervaagt naar iets gematigder.

De levensduur is hier ook erg goed, ik denk dat ik er 8-9 solide uren uit heb gehaald en daarna blijft het in een veel meer verzwakte staat nog lang genoeg hangen. Dus de uitvoering is als geheel erg goed, alleen geen extreme of ‘in your face’ geur.

De houtachtige geur, leent zich goed voor de koelere maanden van het jaar. Gelukkig is hij niet te zwaar en zou zich in iets warmer weer kunnen wagen. Maar in de zomer zou ik het waarschijnlijk niet dragen.

Het is ook geschikt voor kantoor-, casual en geklede evenementen. Maar niet zozeer voor uitgaan of naar school gaan. Ik weet niet of er een groot percentage jongeren zou zijn die van deze geur zouden houden. Het is volwassen, professioneel, maar voelt nooit gedateerd aan.

Zie ook:  Versace Bright Crystal Eau de Toilette Review

Algemene impressies van Bois du Portugal

Algemeen gezien zou ik dit altijd aanraden, het is zelfs een van de beste opties voor Creed. Je moet echter begrijpen dat het overkomt als een volwassen en serieuzere soort parfum. Jongere jongens kunnen beter een andere geur kiezen, tenzij je een zeer verfijnde stijl hebt of naar veel luxe evenementen gaat.

Bois du Portugal is een klassieker en moet als zodanig worden behandeld. Het is echt een geweldige geur voor degenen die houden van bosachtige en elegante geuren.

De bergamot opening is prima, maar deze geur komt pas echt tot zijn recht tijdens de dry-down. De houtnoten zijn hier de sterren. Elk van hen brengt iets op tafel, voor een echt geweldige ervaring. De uitvoering is solide, alleen niet extreem vet. Als je een verfijnde houtachtige geur wilt, moet Bois du Portugal op je lijst staan ​​om uit te proberen.

Auteur

  • Bruno

    Wereldreiziger en liefhebber van heerlijke geuren. Heeft naar eigen zeggen al meer dan 300 soorten koffie geproefd en kan onmiddellijk herkennen welk parfum je draagt, zelfs vanop 20 meter afstand. Heeft ook een vreemd gevoel voor humor en houdt van schrijven over zijn lievelingsgeuren.