Bleecker Street – Bond No. 9

Dit is een recensie waar ik al een hele tijd mee bezig ben. Ik heb zelfs speciaal voor dit doel een ander monsterflesje gepakt en het prompt maandenlang vergeten. Maar Bleecker Street, is een geur die op deze site moet worden besproken. 

Dus in dit bericht ga ik de gebruikelijke ingrediënten bespreken, hoe het ruikt, zich ontwikkelt, presteert, wanneer het moet worden gedragen en of het echt de aankoop waard is.

Hoe ruikt Bleecker Street?

Noten zijn onder meer: ​​viooltjesblad, vanille, karamel, kaneel, jasmijn, cassis, patchouli, eikenmos

Voordat we ingaan op mijn recensie, laten we eens kijken hoe Bond No. 9 Bleecker Street beschrijft: kunst, mode, verleiding en dessert in vloeibare vorm. Een warm en sensueel afrodisiacum dat van de dag naar de avond glijdt.

De opening van Bleecker Street geeft je die eerste explosie van viooltjesblad. Viooltjesblad doet me altijd denken aan Fahrenheit van Christian Dior, en ja, dat ervaar ik ook met deze Bond No. 9 geur. Dat buitenluchtachtige, bijna benzineachtige aroma, is wel minder agressief aanwezig in Bleecker Street.

Desalniettemin wijkt het snel af van dat begin en wordt vergezeld door andere noten zoals kaneel, patchouli en eikenmos. Het is een groene ‘natuurlijke’ geur, een beetje sportief, maar altijd schoon en fris. Kijkend naar de noten, waaronder vanille en karamel, zou ik verwachten dat dit zoeter zou zijn dan het in werkelijkheid is.

Zie ook:  Diesel Bad Eau de Toilette Review

Bleecker Street bereikt echter nooit die verwachte zoetheid, omdat het wordt gecontroleerd door de sterkere noten zoals cassis, dat, hoewel afgeleid van zwarte bes, niet die suikerachtige kwaliteit heeft. Het is hetzelfde vergelijkbaar met wat je in Aventus aantreft. Het is dus niet suikerachtig en het fruit is niet ‘sappig’, omdat het is omgeven door droge ingrediënten.

Het hele profiel en de ervaring van het dragen van Bleecker Street brengt me naar de buitenlucht, in de wildernis om het landschap in me op te nemen. Soms is het volledig houtachtig met de onderliggende natuurlijke scherpte van de cassis, dan volgt een laag vage zoetheid van karamel.

Het viooltjesblad is altijd aanwezig samen met een beetje warme kruiden van de kaneel en patchouli. Voor mijn neus wordt het zoeter naarmate het opdroogt en weggaat van de houtigheid.

Prijs en online bestellen

Sillage, levensduur en veelzijdigheid

Qua projectie is het een vrij matige sillage. Mensen zullen het opmerken, maar het is niet nodig om zwaar op de sprays te gaan, en het zal ook niet gek intens zijn bij een normale toepassing. Het is echt niet nodig om jezelf erin te hullen.

De prestaties inzake de levensduur van Bleecker Street zijn erg goed en hoewel ongeveer 8 uur de norm is, kan het soms dubbele cijfers bereiken. Het is niet iets dat midden op de dag uitsterft en zal precies goed zijn voor bijna elke keer dat je het draagt.

Nu, dit wordt vermeld als een unisex-geur door Bond No. 9 en ik ben het daar meestal mee eens. Het neigt echter meer naar de mannelijke kant. Ik heb gezegd dat het elementen van zowel Fahrenheit als Aventus voor mannen bevat, maar deze Bond-geur heeft nooit dezelfde intensiteit of openlijke mannelijkheid. Dus ja, het is veilig voor vrouwen, maar het heeft meer van wat normaal gesproken als mannelijke elementen worden beschouwd.

Zie ook:  Lacoste Eau De Lacoste L.12.12 Rouge Eau De Toilette Review

Seizoensgebonden zou ik dit het liefst in de herfst of lente willen dragen. Het voelt gewoon goed met meer gematigde temperaturen en wanneer de veranderingen in de natuur plaatsvinden. Het hele buitenprofiel past bij deze seizoenen.

Bleecker is een veelzijdige geur die zowel casual als bij meer formele gelegenheden gedragen kan worden. Het ruikt echt lekker, maar het is niet wat ik sexy zou noemen, en het is ook geen nachtclubbeest.

Algemene impressies van Bleecker Street

Vind ik Bleecker Street in het algemeen leuk? Ja, dit is een van de betere geuren van Bond No. 9. Het heeft een vrij unieke stijl en aroma. Het is overal interessant en de noten zijn niet wat je zou terugvinden in veel van de meer gebruikelijke geuren op de markt. De prestaties zijn ook geweldig.

Is dit een geur voor iedereen? Vrijwel zeker niet. Sommige vrouwen zullen het te mannelijk vinden en sommige mannen zullen het niet brutaal genoeg vinden. Het is echter een kwaliteitsparfum en een parfum dat een plekje heeft gevonden in de harten van veel mensen.

Het is absoluut een van mijn favoriete geuren van dit dure merk, dat eerlijk gezegd behoorlijk wisselvallig kan zijn. Deze is een van de beste die ze ooit hebben uitgebracht.

Auteur

  • Bruno

    Wereldreiziger en liefhebber van heerlijke geuren. Heeft naar eigen zeggen al meer dan 300 soorten koffie geproefd en kan onmiddellijk herkennen welk parfum je draagt, zelfs vanop 20 meter afstand. Heeft ook een vreemd gevoel voor humor en houdt van schrijven over zijn lievelingsgeuren.