Black XS – Paco Rabanne

Ik kreeg onlangs nog een bestelling van geuren, waaronder de zeer goede 212 VIP. In de doos zat ook een fles Black XS van Paco Rabanne voor heren. Ik heb al andere geuren van dit merk beoordeeld, 1 Million en Invictus, dus vond ik dat het tijd was om Black XS aan te pakken.

In dit bericht wil ik mijn mening geven over hoe het ruikt, presteert, wanneer het moet worden gedragen en of ik het waard ben om te kopen of niet.

Hoe ruikt Black XS?

Noten zijn onder andere: Kalamanzi, Calabrese citroen, patchouli, praliné, kaneel, zwarte amber

De opening van Black XS doet nauwelijks denken aan iets ‘zwarts’ of duisters. Ik veronderstel dat het de naam krijgt vanwege de zwarte ambernoot, wat vreemd is, aangezien het niet een van de belangrijkste opvallende ingrediënten is.

Je krijgt aanvankelijk een behoorlijk scherpe explosie van citroen, zoetheid van praliné, en een kruidig/leerachtig aroma van kaneel en patchouli.

De kaneelnoot doet me eigenlijk denken aan 1 Million. Net als die andere Paco Rabanne-geur, krijgen de noten van Black XS een ander soort fruitige geur dan de ingrediënten doen vermoeden.

In 1 Million krijg je het gevoel van warme, leerachtige druif-kauwgom. Terwijl het in Black XS naar een snoepje met aardbeiensmaak vermengd met praline ruikt.

Toen ik laatst deze eau de toilette droeg, vond ik de opening helemaal niet leuk. Het was te zoet en hard naar mijn smaak en ik had het gevoel dat ik hoofdpijn kreeg. Ik besloot echter dat ik dat zou toeschrijven aan echt slaapgebrek en me in het algemeen niet goed voelen.

Zie ook:  Paco Rabanne Phantom Eau de Toilette Review

Vandaag beschouw ik het als veel prettiger, hoewel het me nog steeds niet wegblaast met hoe het opent. In feite kan ik nu de scheiding van de noten veel beter detecteren.

Naarmate het vordert, wordt Black XS inderdaad ‘donkerder’. Het is nog steeds geen donkere geur naar mijn mening, maar het is zeker niet zo helder als de opening. Het behoudt wel zijn zoetheid en groeit uit tot iets dat eerder warm en meer bosachtig is. Ik bespeur meer van de kaneel en patchouli tijdens de droogperiode van deze geur.

Prijs en online bestellen

Sillage, levensduur en veelzijdigheid

Qua projectie begint Black XS behoorlijk sterk, maar lang niet zoiets als 1 Million. Het verliest wel wat van zijn kracht naarmate de tijd vordert, dus verwacht niet een beastmode geur.

De levensduur is redelijk goed, maar wederom niet spectaculair. Ik krijg tot nu toe 6 uur goede prestatie en misschien iets langer als een puur huidgeur.

Black XS is een leuke geur voor koud weer. Ik denk dat het in de lente goed kan zijn, maar zeker niet tijdens de hitte van de zomer.

Het is veel meer een jeugdige geur, denk begin jaren ’20 en jonger. Het is een beetje speels en niet eng en serieus zoals sommige andere geuren.

Het lijkt me ook meer op een nachtleven-achtig eau de toilette, maar het zou niet helemaal misstaan ​​in een casual situatie.

Voor de kleine ruimtes van een kantoor of iets dergelijks, is het niet de beste optie. Het kan te scherp en plakkerig zijn, wat andere mensen zal storen.

Zie ook:  Gucci Bloom Acqua di Fiori - Gucci

Algemene indruk van Black XS

Is Black XS in het algemeen het kopen waard? Misschien. Dit is niet een geur voor iedereen en ik weet niet eens of het er een voor mij zal zijn (althans op regelmatige basis).

Het is absoluut een interessante geur en is op veel manieren aantrekkelijk. Van zoete geuren moet je natuurlijk wel houden. Bovendien zijn citroen en patchouli ook ingrediënten die je lekker moet vinden, anders blijf je er beter van weg.

Black XS is een zeer solide geur, maar niet iets waanzinnig indrukwekkends. Het verdient een plekje in je collectie, maar ik denk niet dat het een kenmerkende geur zal worden.

Op zoek naar meer Paco? Lees hier ons artikel over de beste geuren uit de Pacollection.

Auteur

  • Bruno

    Wereldreiziger en liefhebber van heerlijke geuren. Heeft naar eigen zeggen al meer dan 300 soorten koffie geproefd en kan onmiddellijk herkennen welk parfum je draagt, zelfs vanop 20 meter afstand. Heeft ook een vreemd gevoel voor humor en houdt van schrijven over zijn lievelingsgeuren.