Black XS Damesparfum – Paco Rabanne

Terwijl ik door nog meer dozen met geurmonsters loop, heb ik er nog een voor de dames, ook al is deze al lang uit: Black XS for Her EDT van Paco Rabanne.

Dit is een redelijk populaire geur sinds de release in het midden van de jaren 2000, maar maakt het zijn reputatie ook waar? In dit bericht ga ik onderzoeken hoe het ruikt, presteert, wanneer het moet worden gedragen en of deze eau de toilette het kopen waard is.

Hoe ruikt Black Xs for Her EDT?

Noten zijn onder meer: ​​cacao, cranberry, roos, musk, vanille, patchouli, roze peper, hout, violet

Bij de eerste snuif deed de opening van Black XS for Her me echt denken aan de herenversie: fruitig en patchouli. Het verschil? De damesversie is zo veel beter en heeft de patchouli afgezwakt tot een draaglijker niveau.

Ook gebruiken ze cranberry in plaats van citroen. Ik vond het moeilijk om de cranberry-noot te onderscheiden, totdat het me opviel dat de opening elementen bevatte van een andere mannengeur, Polo Red.

Vergis je echter niet, Black XS for her is een volledig vrouwelijk parfum en het begint sterk. Die cranberry-noot is scherp en heerlijk. Het wordt vergezeld door de eerder genoemde patchouli, roos en die halfzoete cacao.

Dit zijn de noten die deze eau de toilette de eerste 30 minuten of zo domineerden. Het is grappig, ik ruik de roos daarna helemaal niet meer, en dat is er meestal een die voor de lange termijn blijft hangen.

Zie ook:  Bleecker Street - Bond No. 9

Ik hou zeker van de roze pepernoot hier, die later in de slijtage naar voren komt. Het doet echt geweldig werk bij het spelen met de cranberry-noot en het toevoegen van een laag warme kruiden met de musk. Naarmate het opdroogt, krijg ik meer van dat rauwe cacao-aroma, muskus en patchouli.

De cranberry wordt minder prominent en Black XS krijgt een ander soort sfeer. Het is zoeter en minder scherp, cacao en vanille doen dat met een parfum.

Prijs en online bestellen

Sillage, levensduur en veelzijdigheid

Qua projectie is de vroege fase behoorlijk sterk. Zo voelt het tenminste, vanwege de cranberry-noot. Nogmaals, het verandert naarmate de tijd vordert en voelt veel gematigder aan voor mijn neus. Dus in het begin kan het aanvoelen alsof er te veel gespoten is. Tenzij je het er echt op hebt gegoten, zal dit parfum tot rust komen.

De levensduur was eigenlijk goed voor mijn huid, ik heb minstens zeven uur uit Black XS gehaald, misschien een beetje meer. Dat is helemaal niet slecht. Omdat het niet echt een geur voor dagelijks gebruik is, heb je hem in bijna elk scenario waarschijnlijk niet langer dan 10 uur nodig.

Vooral geschikt voor koud weer. Dit is ook geen kantoorgeur. Black XS is geweldig voor het nachtleven. Het is jeugdig (geen totale tiener maar twintiger) en ruikt eigenlijk heel sexy en aantrekkelijk.

Als man zou ik dit graag aan een vrouw ruiken. Het is zo zoet en heeft die gastronomische eetbare kwaliteit. Dit Paco Rabanne– parfum is geen ingewikkeld meesterwerk, maar het raakt zeker een snaar.

Zie ook:  Baccarat Rouge 540 Extrait - Maison Francis Kurkdjian

Algemene impressies van Black Xs for Her

Zou ik in het algemeen aanraden om Black XS te proberen? Ja. Dat is natuurlijk op voorwaarde dat je houdt van met bessen beladen, warme, zoete en chocoladegeuren. Het wordt niet echt een alledaagse geur, omdat het niet in alle situaties past.

Maar voor een avondje uit? Ja! Dit spul werkt prachtig in de winter en heeft zeker sex-appeal. Geef het een kans.

De prestatie is bovengemiddeld en het aroma is echt verdomd aantrekkelijk. Een fles is meestal ook niet te duur, dus hij kan een plekje vinden in je rotatie, zonder dat je veel geld hoeft te betalen.

Op zoek naar meer Paco? Lees hier ons artikel over de beste geuren uit de Pacollection.

Auteur

  • Bruno

    Wereldreiziger en liefhebber van heerlijke geuren. Heeft naar eigen zeggen al meer dan 300 soorten koffie geproefd en kan onmiddellijk herkennen welk parfum je draagt, zelfs vanop 20 meter afstand. Heeft ook een vreemd gevoel voor humor en houdt van schrijven over zijn lievelingsgeuren.