Bergamotto di Calabria – Acqua di Parma Blu Mediterraneo

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een geur aankoopt, zonder extra kosten voor jou. Dit helpt ons enorm en we bedanken je alvast voor je steun!

In deze recensie ga ik een kijkje nemen naar de unisex geur, Bergamotto di Calabria. Dit is een van de geuren uit de Blu Mediterraneo-lijn van Acqua di Parma. Levert deze citrusgeur een zomerwinnaar op? Hoe presteert het? Is het een aankoop waard?

Hoe ruikt Bergamotto di Calabria?

Noten zijn onder meer: ​​bergamot, citroen, gember, musk, ceder, vetiver

De opening van Bergamotto di Calabria heeft een uitstekend citrusaroma. Ik denk dat het een van de meest verse en minst chemisch ruikende citrustonen is die ik ben tegengekomen. Het is gedurfd en heeft absoluut een uitgesproken citroenzuur.

Hoewel ik een beetje ceder en vetiver eronder bespeur, pik ik de gembernoot helemaal niet op. Misschien is het gewoon mijn neus, maar ik kan het meestal wel uit andere geuren halen.

Ik ben helemaal weg van de combinatie van citroen en bergamot, in de openingsact. Het heeft een coole frisheid, wat helemaal geweldig zou zijn tijdens de zomermaanden. Deze Blu Mediterraneo-geur zou er een zijn die ik buitenshuis, op een zonnige dag zou kunnen dragen en volledig van zou genieten.

Prijs en online bestellen

Sillage, levensduur en veelzijdigheid

OK, dus hier ga ik verder en duik in de problemen van deze geur. Namelijk de slechte levensduur en sillage na het openingshalfuur. Bergamotto di Calabria gaat niet lang mee.

Je krijgt er misschien een paar uur van. 30 minuten met die fantastische opening en dan zakt het snel in een huidgeur en verdampt het.

Zie ook:  Bapteme Du Feu - Serge Lutens

Als ik de sprays verdubbel, kan ik iets meer uit deze geur halen, maar niet veel. Wanneer het opdroogt tot een huidgeur, heeft het meer een muskachtige zeepkwaliteit, die gepaard gaat met de nu veel zwakkere citrus. Armzalig.

Het begint als een sterke geur, maar het sterft snel weg, alsof het een beetje ongelooflijk is hoe snel het allemaal weggaat. Het is echt jammer, want dit zou een geweldige zomergeur zijn voor zowel mannen als vrouwen. De opening is gewoon geweldig en vrolijk.

Het is meer voor casual gelegenheden en zoals ik al zei, eentje om buitenshuis te dragen. Ik heb gewoon een hekel aan het ontbreken van een sterke gember en hoe verschrikkelijk de prestatie is.

Algemene indruk van Bergamotto de Calabria

Over het algemeen kan ik dit niet aanbevelen. De geur is echt goed, maar de prestaties zijn dat niet. Bovendien kan het behoorlijk duur zijn. Als ze de levensduurproblemen hadden opgelost, zou ik hier in de zomer helemaal voor zijn. Als dat niet het geval is, zou ik het laten.

Wanneer de lengte van de geur niet belangrijk is, kan je deze zeker in huis halen. Qua aroma is dit een van mijn favorieten van het merk, jammer.

De bergamot- en citroentonen zijn enkele van de beste geuren die ik ben tegengekomen. De basisnoten zijn, zolang ze aanhouden, ook leuk. Meer kracht en meer gember zouden van Bergamotto een juweeltje maken

Auteur

  • Bruno

    Wereldreiziger en liefhebber van heerlijke geuren. Heeft naar eigen zeggen al meer dan 300 soorten koffie geproefd en kan onmiddellijk herkennen welk parfum je draagt, zelfs vanop 20 meter afstand. Heeft ook een vreemd gevoel voor humor en houdt van schrijven over zijn lievelingsgeuren.

Scroll naar top