Bapteme Du Feu – Serge Lutens

Ik bestelde een stel geuren van Serge Lutens, bijna twee jaar geleden, en dacht dat ik ze allemaal had besproken. Blijkbaar heb ik er twee gemist en moet ik dat onoplettendheidje rechtzetten. Een daarvan is het onderwerp van de inzending van vandaag, Bapteme du Feu. Waar ruikt deze naar? Hoe presteert het? Is het het proberen waard?

Hoe ruikt Bapteme du Feu?

Noten zijn onder andere: mandarijn, hout, peperkoek, kaneel, kruidnagel

Voordat we ingaan op mijn recensie, laten we eens kijken hoe Serge Lutens deze geur beschrijft: Stel je een dorpskermis voor waar de geur van geweervuur ​​van de schietbaan zich vermengt met de zoetere geur van peperkoek, kaneel, kruidnagel en gekonfijte sinaasappel en je hebt Bapteme du Feu!

Vanaf het begin weet je dat dit een vreemde geur gaat worden. Ik bedoel, lees gewoon de beschrijving. Als je het eenmaal op sprayt, verdwijnt zijn eigenzinnigheid niet plotseling.

Bapteme du feu opent met een sappige en vrij zoete explosie van sinaasappel of mandarijn. Ja, het heeft echt een gekonfijt aroma en ruikt behoorlijk intens. Niet al te ongewoon, want veel geuren hebben een sterke citrus.

Maar dan komt het buskruit binnen. Het is een warme geur van gebruikte patronen. Een beetje rokerig, een beetje poederig van vermenging met de andere ingrediënten, en hangt in de lucht met een metaalachtige geur.

Zie ook:  Boss in Motion - Hugo Boss Review

In het begin wordt deze noot gemengd met wat kruidigheid. Kaneel en peperkoek, komen later in de slijtage meer door. Bij de start krijg ik echter veel kruidnagel. Het is superzoete sinaasappel, kruidnagel en buskruit. Man, ik geef echt niet om deze geuren bij elkaar.

Wordt Bapteme du Feu beter, terwijl het droogt? Ja, als de kruidnagel eenmaal afsterft, kan ik er meer tegen. Het wordt steeds meer peperkoek dominant, met sinaas accenten en een algemeen wazig rookaroma. Dat is in wezen wat het is voor de rest van zijn cyclus.

Verwacht dus een warme, zoete, kruidige, buskruitgeur.

Prijs en online bestellen

Sillage, levensduur en veelzijdigheid

Op mijn huid projecteert dit heel goed, zonder dat verstikkend is. De sillage is zo sterk als het moet zijn en zou geen problemen mogen geven, tenzij je te veel sproeit en het hinderlijk wordt.

De levensduur is eigenlijk best goed. Het hing rond voor ongeveer 9 uur of zo. Geen complete krachtpatser, maar deed het prima.

Is dit een veelzijdige geur? Niet echt, helemaal niet. Het is een geur voor koud weer, dat is zeker. Het is zo vreemd dat ik niet weet wanneer je het zou kunnen dragen. Het is niet echt formeel, professioneel of sexy. Ik denk dat je Bapteme du Feu zou kunnen dragen als casual, gewoon voor jezelf.

Algemene indruk van Bapteme du Feu

Vind ik dit Serge Lutens-parfum leuk ? Persoonlijk, niet nee. Ik geef het punten omdat het uniek is, maar ik hou echt niet van de geur.

Zie ook:  Giorgio Armani Acqua di Gio Profumo Review

Soms is het alsof je omringd bent door snoep. Dan herinnert het me eraan dat ik als kind in een kunst- en handwerkwinkel zat. Er was altijd één gangpad met kaarsen en diverse andere producten, gevuld met kruiden als kruidnagel en hout. Ik haatte die geur.

Dan is er de wapenrook. Ik vind die geur eigenlijk wat vreemd voor een parfum? Het heeft geen aantrekkingskracht.

Dit is een duidelijk nicheparfum. Ik kan me voorstellen dat sommige mensen dol zullen zijn op Bapteme du Feu, ik ben niet een van hen. Maar ach, als het je wat lijkt, dan zijn de prestaties in ieder geval een sterkte.

Auteur

  • Bruno

    Wereldreiziger en liefhebber van heerlijke geuren. Heeft naar eigen zeggen al meer dan 300 soorten koffie geproefd en kan onmiddellijk herkennen welk parfum je draagt, zelfs vanop 20 meter afstand. Heeft ook een vreemd gevoel voor humor en houdt van schrijven over zijn lievelingsgeuren.