Azzaro Pour Homme – Azzaro

In mijn doorlopende reeks beoordelingen van herengeuren, ga ik vandaag Azzaro Pour Homme nader bekijken. Ik heb Chrome van Azzaro al beoordeeld, wat een heel andere geur is dan deze. Deze eau de toilette is tijdloos populair, en sommigen zouden zeggen: een legendarische geur.

Voldoet het aan die status? Uit welke noten bestaat Azzaro? Waar ruikt het naar? Hoe presteert het? Is het een aankoop waard?

Hoe ruikt Azzaro Pour Homme?

Noten zijn onder meer: ​​eikenmos, amber, musk, ceder, jeneverbessen, lavendel, citroen, anijs en meer

Azzaro Pour Homme bestaat al heel lang en heeft in feite een klassieker status bereikt in de geurwereld. Dat gezegd hebbende, is het zeker geen geur voor iedereen en zal niet goed passen bij de stijl van sommige mensen. Zeker als je van meer ‘moderne’ releases houdt.

De opening van Azzaro is een frisse en bosachtige knaller. Het eikenmos, ceder en anijs vallen me echt op. Citroen is er, maar het is een lichte touch, voor mijn neus. Er lijkt een verfrissend kruid te zijn dat vrij goed blijft hangen, maar het is een koel kruid (een beetje op dezelfde manier waarop munt zichzelf projecteert), en het is allemaal met elkaar verbonden door de zachtheid van lavendel.

Koud, kruidig ​​en bosachtig. Toch is Pour Homme aan de top schoon, met een zeer glad leer en een lichte kruidigheid in het aroma.

Zie ook:  Ralph Lauren Polo Black Eau de Toilette Review

Azzaro is best een interessante geur. Het straalt een verfijnde en mannelijke sfeer uit die geheel uniek is, vooral in vergelijking met modernere geuren voor mannen.

Het is soms zo gelaagd dat het moeilijk kan zijn om enkele tonen te onderscheiden, maar de lavendel en eikenmos zijn het meest prominent, wat een fris en zeepachtige/roomachtige aroma geeft.

De cyclus van Azzaro begint met het frisse, kruidige aroma, dat vervolgens overgaat in het soort klassieke zeepachtigheid van de kapperszaak. Het eikenmos en lavendel zijn vooral merkbaar in de laatste stadia van het dragen.

Prijs en online bestellen

Sillage, veelzijdigheid en hoelang gaat het mee?

Qua projectie doet Azzaro zijn werk. Het is geen zware geur maar je hoeft er ook echt niet veel van te gebruiken. Ik vind dat 2-3 sprays ongeveer het maximum is dat ik zal aanbrengen.

Zelfs daarmee vind ik het nog steeds geen absoluut beest met zijn sillage. Het zal vrij ver van de huid reiken, gedurende ongeveer 30-45 minuten, en dan matig tot semi-krachtig worden voor de rest van de slijtage.

Het is er ook een die niet na een paar uur ophoudt maar de rest van de dag zal blijven doorgaan. Ik heb het onlangs nog een paar keer getest en het klokte 7-9 uur af op mijn huid. Dat is niet waanzinnig lang, maar een volledige werkdag is voor de meeste mannen genoeg.

Dit zou eerlijk gezegd het beste worden gedragen in de herfstmaanden, omdat het houtachtige aroma in die tijd van het jaar goed zou passen. Het zal echter goed werken in alles behalve extreme hitte en vochtigheid.

Zie ook:  Chanel Allure Homme Review

Het lijkt ook een veelzijdige geur te zijn die elke dag kan worden gedragen, maar het is niet een té casual geur. Azzaro Pour Homme is echt een geur die je altijd kunt dragen, binnen de grenzen van het weer.

Voor oudere jongens kan het een dagelijkse geur zijn of iets voor de avonden. De jongste parfumdragers zullen waarschijnlijk niet zo geboeid zijn door Azzaro, maar het zou een plek kunnen vinden binnen een rotatie.

Algemene indrukken van Azzaro Pour Homme

Is Azzaro over het algemeen een koop waard? Het is een goedkope, betrouwbare en goed presterende geur. Als je van droge, frisse, houtachtige, klassieke geuren houdt, is Azzaro iets voor jou. Als je echter van echt zoete of aquatische geuren houdt, wil je misschien ergens anders kijken.

Azzaro kan een goede afwisseling zijn om af en toe te dragen, gewoon om wat variatie aan je stijl toe te voegen. Ik vind het tot op zekere hoogte leuk, maar het past echt niet bij mijn persoonlijke smaak. De klassieke houtachtige/barbershop-geur is er niet een waar ik naartoe neig.

Dat gezegd hebbende, Azzaro Pour Homme is een voorbeeld van hoe stijl en prestatie goed gedaan worden. Geweldig? Nee, maar wel een geur die alles goed genoeg doet.

Auteur

  • Bruno

    Wereldreiziger en liefhebber van heerlijke geuren. Heeft naar eigen zeggen al meer dan 300 soorten koffie geproefd en kan onmiddellijk herkennen welk parfum je draagt, zelfs vanop 20 meter afstand. Heeft ook een vreemd gevoel voor humor en houdt van schrijven over zijn lievelingsgeuren.