Aventus – Creed

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een geur aankoopt, zonder extra kosten voor jou. Dit helpt ons enorm en we bedanken je alvast voor je steun!

Creed is een legendarisch luxe geurhuis dat dateert uit Engeland in 1760. Een van Creed’s meest populaire en best ruikende geuren voor mannen heet Aventus.

Het is uniek, mannelijk en verfrissend. Zelfs de fles waarin het wordt geleverd, ziet er cool uit. Het doet esthetisch bijna denken aan een piratenvlag.

Hoe ruikt het? Wanneer moet het worden gedragen? Is het het proberen waard?

Hoe ruikt Creed Aventus?

Topnoten: Zwarte bes, Italiaanse bergamot, Franse appels en ananas

Hartnoten: Roos, droge berk, Marokkaanse jasmijn en patchouli

Basisnoten: musk, eikenmos, ambergrijs en vanille.

Het eerste wat me opvalt aan Aventus als het rechtstreeks uit de fles komt, is de aanvankelijke intensiteit van de ananas en de houtachtige geur die ermee gepaard gaat.

Geuren veranderen in de loop van de tijd, sommige meer dan andere, en Aventus is er een die je zeker niet direct uit de fles kunt beoordelen, omdat het zeer gelaagd en complex is.

Ik heb de eerste paar minuten van deze Creed-geur nooit echt leuk gevonden, omdat het behoorlijk onbezonnen is en me doet denken aan een dennen-achtige reiniger. Ja, dat is altijd het exacte aroma geweest dat ik krijg, maar het wordt absoluut veel beter dan dit. Misschien ben ik in de minderheid wat betreft de opening, maar dat kan me niet schelen.

Ik denk dat wat ik vooral niet leuk vind aan de opening, is hoe scherp en droog het is voor mijn neus. De belangrijkste boosdoeners lijken de noten van ananas en zwarte bes te zijn. Er is ook een vleugje citrus van de bergamot en de waterige, frisse appelnoot, maar ze zijn achtergrondspelers voor de andere twee vruchten.

De zwarte bes en ananas voelen te intens aan gedurende de eerste paar minuten dat ik Aventus draag, en dan zijn de berk en een kurkdroog eikenmos aanwezig, maar nog niet volledig gevormd. Dus ja, de opening is veel dichter bij een zeepachtige vloerreiniger (maar niet de hele slijtage).

Zie ook:  Ferrari Scuderia Black Eau de Toilette Review

De volgende golf dooft de kracht van de ananasnoot en geeft het een mooie, zoete geur, die minder fruitig is en meer een houtachtig aroma. De berken- en muskustonen beginnen echt naar voren te komen en Aventus krijgt een nieuw -en ik zou zeggen veel beter- karakter dan het eerder had.

Het eerder genoemde eikenmos komt af en toe met een vleugje tot leven en doet me denken aan zoiets als Drakkar Noir (alleen die ene noot in het bijzonder). Dit deel van de geur heeft veel weg van een frisse oktoberdag, buiten doorgebracht, wandelend langs een bos van berkenbomen. Lage luchtvochtigheid en koel weer in overvloed.

Aventus is overal merkbaar scherp, maar nogmaals, wordt zachter naarmate het door zijn levenscyclus beweegt. Ik zou zeggen dat de noot van zwarte bes hier de ondergewaardeerde bijdrager is, want dat is een nogal unieke fruitgeur, en wat volgens mij Aventus het meeste van zijn ‘scherpe’ toon geeft.

Hoewel ik de combinatie met ananas in het begin niet leuk vind (wat het gewoon te overweldigend maakt), denk ik dat het behoorlijk bijdraagt wanneer de Creed-geur veel meer ontwikkeld is.

De houtigheid heeft ook een lichte rokerigheid. Droge berk en de eikenmos-noot geven het dat soort profiel en voorkomen dat het een minder ‘sappige’ fruitgeur wordt.

Het ruikt merkbaar droog, maar die rokerigheid komt pas echt op gang later in de droogperiode. Dit is het moment waarop Aventus echt interessant begint te worden. Terwijl de warme en vertrouwde Creed amberkleurige noot tot leven komt en wordt vergezeld door de alomtegenwoordige zoetheid die vanille is.

Waar ik uiteindelijk de rest van de dag mee bezig ben, is een hoofdtrio van ananas, berken en eikenmos. Met bijrollen van ambergris, vanille en zwarte bes. Aventus is een sappige, diepe, rijke en bosachtige geur met veel karakter.

Prijs en online bestellen

Hoe lang gaat Aventus mee? Hoe is de Sillage?

Creed Aventus is een langdurige geur, maar geen compleet monster. Toen ik het de afgelopen dagen nog een keer probeerde, bleef bij me terwijl ik de hele dag en de avond aan het werk was.

Zie ook:  De 11 beste & luxueuze LEDER geuren voor mannen!

Ik zou zeggen dat het meestal iets van een 8 of 9 uur is. Ik heb echter gemerkt dat het op warmere dagen meestal maar ongeveer 6 uur op mijn huid zal trekken.

Ik heb veel mensen zien beweren dat ze met Aventus een levensduur van twee cijfers hebben bereikt, maar ik denk echt niet dat ik dat ooit heb gedaan. De lichaamschemie en huid van iedereen is anders, maar ik haal meer dan 10 uur met veel andere geuren, alleen niet met Aventus.

Het is niet overweldigend, maar het is ook geen geur die veel nodig heeft om krachtig te zijn. Ga niet los en gebruik niet te veel, want dat is bij deze parfum echt niet nodig. De sillage is echter erg goed en je weet altijd dat je hem draagt.

Nogmaals, de eerste paar minuten zijn wanneer het het meest ‘in your face’ is, en zelfs dan is het niet zo krachtig als sommige van de zogenaamde ‘clubbeesten’. Sterk maar niet gek dus. Andere mensen zullen het zeker aan je kunnen ruiken.

Wanneer moet Aventus worden gedragen?

Hoewel het nu nazomer is, vind ik dit geen geweldige geur voor de zomer in het algemeen. Een andere Creed-optie voor de zomer is Imperial Millesime.

Ik draag het eigenlijk graag in de vroege lente of herfst, ik heb het gevoel dat de luchttemperatuur en luchtvochtigheid dan het beste zijn voor deze geur. Zoals ik al eerder zei, roept die periode tijdens het drogen echt die gedachten op van buiten zijn op een herfstdag, in frisse en droge bossen.

De veelzijdigheid van Aventus kan zowel casual als gekleed worden gedragen. Het is een volwassen geur, maar niet verouderd. Ik heb het eerder op kantoor gedragen, overdag, op een date of een avond in de stad.

Ik zal zeggen dat het waarschijnlijk niet voor een tiener is om naar school te dragen. Ik bedoel, de meeste tieners zullen dit hoe dan ook niet kunnen betalen, maar het heeft nog steeds een mannelijker aroma.

Is Aventus een complimentenmagneet?

Het is erg lekker en aangenaam, maar niet te veel ‘sexy’ eau de parfum. Ik heb er complimenten van vrouwen over gekregen, maar het trekt ze niet helemaal aan, zoals sommige anderen geuren.

Zie ook:  Paco Rabanne Phantom Eau de Toilette Review

Hoewel, ik heb ergens anders gelezen dat Creed Aventus voor andere mensen de meest gecomplementeerde geur is. Dat is bij mij niet echt het geval.

Niet dat het een vereiste is voor een geweldige geur. Je moet een bepaalde geur dragen omdat je er in de eerste plaats van geniet. Als het de aandacht van andere mensen trekt, is dat cool.

Eerlijk gezegd krijg ik meer complimenten van het dragen van Dior Intense , en soms zelfs van Bvlgari’s Man in Black. Die laatste is meer wisselvallig, maar sommige vrouwen houden echt van die donkere/drankachtige/kruidige geur.

Conclusie en is het een aankoop waard?

Over het algemeen zou ik Creed Aventus aanbevelen. Als je het geld hebt om aan een fles te besteden, is het zeker het proberen waard. Het lijkt erop dat de prijs per fles is gestegen met de populariteit. Is het dat waard?

Persoonlijk zou ik honderden euros uitgeven aan een verscheidenheid aan geuren in plaats van enkel deze.

Ik ben er de afgelopen jaren eigenlijk een beetje moe van geworden, dus ik ben er niet zo euforisch mee als ik ooit was. Ik kan echter niet ontkennen dat het een geweldige geur is, en ook een die zijn reputatie eer aan doet.

Het is nog steeds een van de beste geuren die Creed heeft uitgebracht en een belangrijke mijlpaal binnen de geurindustrie.

Is het overschat? Misschien, maar dat betekent niet dat het niet goed is. Het is eigenlijk verdomd goed, maar zoals al het andere dat populair is, zal het zijn fanatici en tegenstanders hebben. Tegenwoordig kan ik het leuk vinden om het af en toe te dragen, maar niet echt iets waar ik helemaal verliefd op ben.

Auteur

  • Bruno

    Wereldreiziger en liefhebber van heerlijke geuren. Heeft naar eigen zeggen al meer dan 300 soorten koffie geproefd en kan onmiddellijk herkennen welk parfum je draagt, zelfs vanop 20 meter afstand. Heeft ook een vreemd gevoel voor humor en houdt van schrijven over zijn lievelingsgeuren.

Scroll naar top