Athalia – Parfums de Marly

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een geur aankoopt, zonder extra kosten voor jou. Dit helpt ons enorm en we bedanken je alvast voor je steun!

Voor deze geurrecensie heb ik een parfum uit de dameslijn van Parfums de Marly, Athalia genaamd. PdM is een high-end luxe geurmerk, dat de afgelopen tien jaar veel geweldige geuren heeft geproduceerd. In dit bericht wil ik deze in het bijzonder nader bekijken. Ik zal mijn ervaringen met het dragen van Athalia delen, bespreken hoe het ruikt, wanneer het gedragen moet worden en of het het proberen waard is.

Hoe ruikt Athalia?

Noten zijn onder meer: ​​wierook, roos, sinaasappelbitter, iris , oranjebloesem, amber, vanille en vetiver

Voordat we ingaan op mijn recensie, laten we eens kijken wat Parfums de Marly zegt over Athalia: “Athalia is zeer sensueel met een opening van encens, roos en sinaasappelbitter gevolgd door een boeket van iris en oranjebloesem op een basis van amber, vanille, en vetiver, waardoor de geur een bloemig amberakkoord krijgt. Verleidelijk en aantrekkelijk, dit vrouwelijke parfum is er een die een perfecte dag is, ongeacht de gelegenheid.”

De opening van Athalia is best mooi. Er is een lichte wierooknoot aan de top, die een beetje rokeriger wordt naarmate de slijtage vordert (maar nooit te veel). Wat ik echter vooral oppik aan het begin hiervan is oranjebloesem, sinaasappel en wat roos. De irispoederachtige kwaliteit hangt op de achtergrond, met een schoon aroma, maar is op dit moment secundair.

Na ongeveer 10 minuten begint Athalia meer te veranderen in een door irissen geleid bloemenparfum. De roos is niet echt krachtig voor mijn neus, ik krijg vooral de iris en oranjebloesem, met wat van de rokerige kwaliteit van de wierook.

Zie ook:  1 Million Lucky - Paco Rabanne

Athalia wordt warmer naarmate het verder beweegt, maar ik zou willen dat die oranje bittere noot nog steeds rondhing. Ik heb daar echt van genoten, in de openingsact van deze geur. Desalniettemin gaat dit parfum vooruit, met een verrassend mooie mix van iris, amber en vetiver.

Er is nog steeds wat oranjebloesem en vanille, maar die twee tonen flankeren, deze drie belangrijkste. Dat is ongeveer wat je krijgt voor de rest van de levensduur.

Prijs en online bestellen

Sillage, levensduur en veelzijdigheid

Qua projectie heeft Athalia een vrij matige sillage. Het is niet te krachtig, zelfs niet in het begin, maar je zult weten dat het er tijdens het dragen is. De levensduur is ook echt heel goed. Het lijkt ergens in het bereik van 8-10 uur op mijn huid te zitten.

Seizoensgebonden is dit een warmere geur, dus het is het beste voor koelere dagen. Zou ook niet slecht zijn voor de lente, maar helemaal geen zomerse geur. Veel irisgeuren kunnen te poederig worden en hebben niet die aantrekkelijke kant.

Athalia levert echter een verleidelijk aroma, zoals beloofd, en het is iets dat ik graag grondig ruik.

Algemene indrukken van Athalia

Over het algemeen raad ik Athalia aan want ik vind het gewoon een heerlijke geur. Mijn favoriete onderdeel is de opening, maar het is ook nog steeds leuk tijdens de rest van de rit. Dit is een geur waarbij je zult moeten genieten van de irisnoot, want dat is de leider.

Maar er zijn nog andere dingen om van te genieten, van de sinaasappelbitter tot de amber of de vetiver. De uitvoering is zeer solide en het is een genot om in totaliteit te dragen.

Zie ook:  De 7 beste Rochas parfums voor dames

Auteur

  • Bruno

    Wereldreiziger en liefhebber van heerlijke geuren. Heeft naar eigen zeggen al meer dan 300 soorten koffie geproefd en kan onmiddellijk herkennen welk parfum je draagt, zelfs vanop 20 meter afstand. Heeft ook een vreemd gevoel voor humor en houdt van schrijven over zijn lievelingsgeuren.

Scroll naar top