Artisan – John Varvatos

Er zijn veel geuren die aanstootgevend en zwaar kunnen zijn, maar wij jongens (en onze meisjes) zouden liever iets lichters en meer uitnodigends hebben. Artisan van John Varvatos is zo’n geur. Het werd geïntroduceerd in 2009 en heeft een unieke sfeer, die volgens mij bijna perfect is voor de zomermaanden.

Aan de andere kant ben ik niet helemaal verkocht aan deze geur, omdat de prestaties wat te wensen over laten.

Hoe ruikt Varvatos Artisan?

Noten zijn onder meer: ​​Tangelo, Marjolein, Tijm, Murraya, Lavandin, Kephalis, Ginger Absolute, Serenolide, Belambre, Orange Blossom, Clementine, Purple Ginger, Ginger root, Mandarin Orange, Georgywood

Het eerste dat me opvalt aan deze eau de toilette is hoe licht en luchtig het is. Het is warm en uitnodigend en zeker een die een beetje sexiness heeft. Dit is het type geur waarbij vrouwen dichterbij willen komen om een ​​vleugje te krijgen.

De aangename citrustonen benadrukken een laag complexiteit en zorgen voor een zeer frisse opening.

De citrustonen hier zijn tangelo en mandarijn, net zoals in Artisan Acqua . Deze is echter veel meer een citrusgeur dan een aquatische citrus. Deze topnoten worden vergezeld door kruideningrediënten en bloemige noten.

Ik krijg vooral oranjebloesem, neroli en gember. De aanvankelijke citrusexplosie wordt geleidelijk naar beneden gehaald door de onderliggende bloemige noten en de lichte kruidigheid.

Ik wil meer schrijven over de dry-down en de andere tonen die uit de geur kwamen naarmate het vorderde, maar ik kreeg eerlijk gezegd niet de kans. Na een uur of twee is het zo’n beetje een mix van sinaasappel en neroli, die ik enkel met mijn neus tegen de huid gedrukt kan oppikken.

Zie ook:  Yves Saint Laurent Y Eau Fraîche Review

Hoewel deze geur heerlijk ruikt, heeft hij twee duidelijke problemen. Ten eerste, hoewel het licht en luchtig is, is het ook behoorlijk zwak en moeten mensen behoorlijk dicht bij je zijn om het te detecteren (of je moet er een hoop van spuiten).

Ten tweede verliest het heel snel alle kracht die het had. Deze eau de toilette duurt helemaal niet lang … wat waanzinnig teleurstellend is omdat ik hem lekker vind.

Prijs en online bestellen

Sillage, levensduur en veelzijdigheid

De sillage in het begin is licht tot matig, maar je weet in ieder geval dat het er is. Een korte tijd later is het vermogen om te projecteren onbestaande. Dan is het in wezen van de huid verdwenen. Wat jammer, want ik hou van de geur.

Misschien 4 uur aan levensduur op mijn huid. Onvoldoende.

Waarom is dit zo’n veelvoorkomend thema bij Varvatos-geuren die ik heb geprobeerd? Mijn huid is best goed in het vasthouden van geuren, voor een maximale tijd, maar de eau de toilette van dit merk lijkt gewoon te verdampen.

Deze geur heeft zoveel potentie, als hij maar langer mee zou gaan en beter zou kunnen uitstralen, zou ik hem waarschijnlijk vrij vaak dragen. Net als The One van Dolce & Gabbana, wordt de schoonheid aangetast door prestatieproblemen.

Algemene indrukken van Artisan

Ik wil het kunnen dragen en aanbevelen, maar ik kan het gewoon niet. Misschien als je een echt goedkope fles kunt vinden, maar betaal je hiervoor de volle prijs? Nee.

De geur zelf is echt geweldig. Ik hou van de citrustonen en de zomerse sfeer. Super vers met een geweldige gembertoets.

Zie ook:  Gucci Bloom Gocce di Fiori - Gucci

Auteur

  • Bruno

    Wereldreiziger en liefhebber van heerlijke geuren. Heeft naar eigen zeggen al meer dan 300 soorten koffie geproefd en kan onmiddellijk herkennen welk parfum je draagt, zelfs vanop 20 meter afstand. Heeft ook een vreemd gevoel voor humor en houdt van schrijven over zijn lievelingsgeuren.