Artisan Blu – John Varvatos

Een ander exemplaar dat ik onlangs bij mijn laatste bestelling heb ontvangen, was Artisan Blu van John Varvatos. Ik was deze specifieke flanker-geur uit de Artisan-lijn nog nooit tegengekomen en was nieuwsgierig naar hoe het zou ruiken. Dus ik heb het onlangs gedragen en mijn indrukken verzameld over zowel de samenstelling als de uitvoering.

Hoe ruikt Artisan Blu?

Noten zijn onder meer: ​​lavendel, basilicum, bergamot, bittere sinaasappel, chayote, den, geranium, oranjebloesem, salie, ceder, patchouli en meer

Wat John Varvatos zegt over Artisan Blu: het is de ultieme belichaming van kristalhelder water onder de warmte van de mediterrane zon.

Oké, dus we weten uit de naam en de beschrijving dat we zin hebben in een zonnige, aquatische geur. De opening zit vol met citrus, van bergamot en bittere sinaasappel.

De bergamot is de sterkere van de twee, en het heeft die beachy vibe. Scherpe citrus met pittige basilicum en salie, er echt doorheen, aan de top.

Dus bijna meteen merkte ik de overeenkomsten tussen dit en Mandarino di Amalfi. Ik pakte mijn sample van die geur, gebruikte het op mijn andere arm en vergeleek de twee. De Tom Ford is veel verfijnder en de citrus is anders (citroen en grapefruit).

De belangrijkste overeenkomsten zijn de salie en groene kruiden die de citrus flankeren. Ze zijn niet precies hetzelfde, maar hebben wel een aantal overeenkomsten.

Zie ook:  Angels' Share Eau de Parfum - Kilian Review

De kruidigheid van Artisan Blu zorgt ervoor dat het niet het pure citrus-land betreedt. Zeer kruidig, met sterke basilicum, wat patchouli en salie die zwakker wordt naarmate de tijd vordert.

Nu, de chayote-noot, geeft deze veel van zijn frisse waterige sfeer. Het water lijkt niet helemaal op zout water of zo, maar het geeft wel een licht zee-achtig aroma.

Als het opdroogt, komt de lavendel naar boven, en ook een zeer droge houtachtige combinatie van dennen en ceder. Hoe verder ik in de slijtage kom, hoe zeepachtiger de blend wordt. Veel groener dan de aanvankelijke tropische blauwe citrus-indruk. Uiteindelijk krijg ik veel bergamot, lavendel, dennen, basilicum, chayote. Alles bij elkaar verpakt is het een pittige frisheid met zeepachtige eigenschappen. De citrus is nog steeds het hoogtepunt voor de hele levensduur.

Prijs en online bestellen

Sillage, levensduur en veelzijdigheid

Qua projectie is de sillage eerlijk gezegd niet geweldig. Het is best goed voor ongeveer een uur of zo, en dan valt het vrijwel van de kaart. Artisan Blu beweegt vrij snel en consequent naar het gebied van huidgeur.

Die huidgeur lijkt ongeveer 4-5 uur aan te houden, voordat hij verdampt. Ja, de prestaties zijn niet geweldig. Dat is een vrij algemeen thema bij veel Varvatos-geuren.

Seizoensgebonden is dit helemaal de late lente en de zomer. Zeer semi-casual of casual geur, om te dragen op een warme dag buiten of naar kantoor als het lekker weer is. Waarschijnlijk het best gedragen door mannen van midden twintig en ouder, in tegenstelling tot iets dat een tiener zou gebruiken.

Zie ook:  Dolce & Gabanna The One Grey Eau de Toilette Intense Review

Algemene impressies van Artisan Blu

Over het algemeen hou ik van de geur, het is best aangenaam. De citrustop is geweldig en ik hou van het latere contrast met de dennennoot. Het is een interessante compositie, die diepte geeft aan de gebruikelijke zomerse citrus.

Is het geweldig? Nee. De prestaties laten veel te wensen over, zowel qua vermogen als qua levensduur. Als het in die opzichten beter zou zijn, zou dit een geweldige zomeroptie zijn, voor overdag. Zoals het er nu uitziet, wacht je best op een korting om het te kopen.

Auteur

  • Bruno

    Wereldreiziger en liefhebber van heerlijke geuren. Heeft naar eigen zeggen al meer dan 300 soorten koffie geproefd en kan onmiddellijk herkennen welk parfum je draagt, zelfs vanop 20 meter afstand. Heeft ook een vreemd gevoel voor humor en houdt van schrijven over zijn lievelingsgeuren.