Allure Homme Sport Eau Extreme – Chanel

Allure Homme Sport Eau Extreme is er een die ik doorheen de jaren af ​​en toe tegenkwam, maar waar ik al heel lang geen contact meer mee heb. Sterker nog, ik heb voor mezelf veel van de Chanel-geuren voor mannen en vrouwen recent herontdekt. Ik heb een exemplaar van Eau Extreme in handen gekregen om eindelijk een goede recensie van deze voor de site te maken, met behulp van de nieuwste batch. Hoe ruikt het? Wanneer moet het worden gedragen? Is het echt de moeite waard om te kopen?

Hoe ruikt Allure Homme Sport Eau Extreme?

Noten zijn onder meer: ​​mandarijn, tonkaboon, cipres, musk, salie, munt, sandelhout, peper, ceder

Laten we eens kijken hoe Chanel het beschrijft: Verleid tot het uiterste. Een krachtige, dynamische en verkwikkende geur voor de man die gedijt op extreme sensaties en zichzelf over zijn grenzen drijft. Een intense Eau de Parfum, als een adrenalinestoot.

Allure Homme Sport Eau Extreme begint met een frisse koelte en groene kwaliteit die de originele Allure Sport mist. Eau Extreme heeft niet dezelfde mandarijn- of zeetonen, maar gaat in plaats daarvan samen met munt en salie als prominente spelers.

De citrus is er zeker nog, alleen afgezwakt. Het is een cipres, salie, munt en peperige start-up top. Ik ga al jaren heen en weer, of ik nu de voorkeur geef aan de openingsact van Sport of Eau Extreme. Nadat ik de afgelopen maanden monsters van elk had gehad, heeft Eau Extreme het voortouw voor mij genomen.

Ook interessant!  De beste zomergeuren/parfums voor mannen!

Een deel van die eerste salie zal dan slijten en het gaat meer om de munt en de cipresnoot. De tonen van tonkaboon en musk beginnen echter ook echt naar voren te komen en geven deze frisse geur een aromatische zoetheid.

Eau Extreme geeft je een andere kijk dan de originele Sport, maar tijdens het drogen beginnen deze geuren echt hetzelfde te ruiken. Eau Extreme lijkt me echter muskier en minder zoet met die pittige frisse kick.

De tonkaboon begint de sillage echt onder controle te krijgen. Samen met de musk is het superzacht en erg aantrekkelijk. Samen met die twee noten krijg ik de overblijfselen van peper en het houtakkoord, waarvan het vrij moeilijk is om alleen de cipres meer te onderscheiden.

Prijs en online bestellen

Sillage, levensduur en veelzijdigheid

Wat sillage betreft, begint Eau Extreme redelijk sterk op mijn huid, maar is geen compleet beest. Het zal eigenlijk vrij matig blijven, maar een verbetering ten opzichte van Allure Sport, vooral in vergelijking met de nieuwere batches.

Solide. Ik zou echter nog steeds willen dat het een beetje meer was aangezwengeld in zijn projectie.

Op mijn huid blijft het elke keer dat ik het heb gedragen ongeveer 8 uur. Geweldig? Nee, maar heel goed. Nogmaals, een beetje meer ‘extremeness’ was leuk geweest, maar ik mag niet te veel klagen.

Seizoensgebonden kan Eau Extreme vrijwel altijd werken. Ik zou het liever bij warmer weer hebben en niet in de winter, maar daar is het niet erg. Het is een ‘koude’ geur, dus ik ga liever voor iets dikker en warmer in ijzige omstandigheden.

Ook interessant!  Lancôme La Vie Est Belle Eau de Parfum

Daarnaast is Allure Sport Eau Extreme erg veelzijdig. Het kan door elke leeftijdsgroep worden gedragen, in verschillende situaties. Een soort manusje-van-alles en een die de meeste jongens zouden kunnen bezitten als hun enige fles geur. Het is niet echt een formele geur.

Het heeft een aantrekkelijke geur. Vrouwen vinden dit leuk en het zorgt wel voor complimenten. Misschien geen echte specialist, maar het past wel prima in het nachtleven… alleen minder ‘in your face’.

Algemene indrukken van Eau Extreme

Over het algemeen vind ik Allure Homme Sport Eau Extreme goed. Ik ben zo blij dat ik op deze ben teruggekomen. De lange tijd dat ik er niet mee bezig was, deed me nu echt waarderen wat het is. Ik heb gemerkt dat ik de originele Allure Homme minder leuk vind, Allure Sport ongeveer hetzelfde en Eau Extreme meer.

De frisheid in het begin geeft je een leuke afwisseling van het tempo van Sport. De munt, peper en cipres is geweldig. De mandarijn is minder intens, maar voegt een helderheid toe aan het koude gevoel van de compositie. Dan is de tonkaboon, muskachtige/houtachtige afdronk superglad en aantrekkelijk.

Dit is een gemakkelijk te dragen, veelzijdige geur. De sillage is niet geweldig en het is niet echt wat ik extreem zou noemen, maar de prestaties zijn nog steeds behoorlijk goed. Eau Extreme is een van de betere Chanel-geuren voor mannen en zeer nuttig in de collectie van elke man.

Auteur

  • Hoi, ik ben Nele en helemaal gek van heerlijke parfums. Ik bespreek voor jullie al mijn favorieten! Heb je een vraagje of opmerking dan hoor ik dat graag in de reacties. Favoriete parfum momenteel: Chanel Coco Mademoiselle

PROMO: 30% op bijna alle geursets* van 20 juni t/m 17 juli bij ICI PARIS XL

X
Scroll naar top