Allure Homme – Chanel

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een geur aankoopt, zonder extra kosten voor jou. Dit helpt ons enorm en we bedanken je alvast voor je steun!

Allure Homme is het origineel uit de serie, uitgebracht in 1999. Ik wilde het vooral ervaren zonder het volledig te vergelijken met de flankers (hoewel ik dat wel doe), maar ik waardeer deze Chanel-geur op zichzelf echt. Waar ruikt het naar? Wanneer moet het worden gedragen? Presteert het goed?

Hoe ruikt Allure Homme?

Noten zijn onder meer: ​​mandarijn, koriander, cistus, ceder, tonkaboon, zwarte peper, perzik, rozenhout en meer

Laten we eens kijken hoe Chanel het beschrijft: moeilijk te definiëren, onmogelijk te weerstaan. Fris en schoon, warm en sexy, ALLURE HOMME is de uitdrukking van het charisma en de innerlijke kracht van een man. Een frisse, kruidige en houtachtige compositie die de aanwezigheid onthult van de man die het draagt.

De opening van Allure Homme is een heldere, schone citrus-affaire, geleid door de mandarijn. Die noot wordt geflankeerd door perzik en wat citroen. Als je Edition Blanche kent , kun je met de citroennoot zeker het DNA oppikken.

De fruittonen worden bovenaan samengevoegd met wat lichte en frisse kruiden. Voornamelijk koriander. Samen met wat zwarte peper en een vleugje gember, denk ik. Met wat toegevoegde lavendel … wat erg licht is voor mij.

Allure doet fantastisch werk door warm te zijn, terwijl het niet zwaar is, en over het algemeen een vrij fris profiel te behouden. Er is zelfs een beetje kokosnoot, dat maakt het nog ingewikkelder, als je het kunt vangen. Soms pik ik het goed op, andere minder.

Zie ook:  Aventus - Creed

Welnu, als het opdroogt, vervagen sommige kruiden. De fruitige tonen worden bijna alleen de sinaasappel en de citroen, vanzelf. In plaats van de afnemende tonen krijg je hout, vanille, amber en enkele aromatische bloemige noten.

De citrus wordt de ster, maar deze wordt wel droger naarmate hij verder beweegt. Het sandelhout en het rozenhout zijn behoorlijk prominent aanwezig op mijn huid. Samen met de vanille-noot. Deze stage geeft me echt de Edition Blanche-vibes, maar dan met meer complexiteit.

De laatste drydown geeft me citrus, sandelhout en cistus. Benzoë lijkt ook in de mix te zitten. Dat cistus (amber) aroma doet erg denken aan dat in Bleu de Chanel EDP . De overige tonen van de mix zoals vanille kan dit een romige afdronk geven. Tegen het einde kan het me vaak wat poederig overkomen.

Prijs en online bestellen

Sillage, levensduur en veelzijdigheid

Wat betreft sillage is dit vrij matig. Met een behoorlijke hoeveelheid sprays, projecteer je in dat bereik van 4-6 voet, voor een deel van de slijtage. De rest? Een paar meter van de huid. Niet bepaald een krachtpatser, maar deze Chanel kan wel voor een fijne intieme beleving zorgen.

De levensduur bereikt meestal het bereik van 6-7 uur op mijn huid. Nogmaals, niet iets om over naar huis te schrijven, maar het is redelijk bruikbaar. Misschien gingen de originele batches langer mee, maar met deze laatste oogst heb ik dat eruit gehaald.

Dit is de meest volwassen geur uit de Allure-serie. Niet ‘ouderwets’, maar zeker niet wat je zou associëren met veel jongere jongens. Midden 20 en hoger is waarschijnlijk wie hiervoor gaat. Stijlvol, niet hunkerend naar aandacht.
Het kan overdag worden gedragen. Naar kantoor, semi-formele gelegenheden, formeel. Het is aantrekkelijk genoeg voor dates en het nachtleven, als je het rustig aan wilt doen.

Zie ook:  De 8 beste Chanel parfums voor de zomer

Algemene impressies van Allure Homme

Vind ik Allure Homme over het algemeen leuk? Ja. Ik denk dat het nog steeds een volle fles waardig is, zelfs als ik betere prestaties wil. Dit en Allure Sport Eau Extreme geven je nog steeds genoeg om een ​​volledige aankoop te rechtvaardigen.

Deze geur is zeer veelzijdig, volwassen zonder oubollig te zijn, aantrekkelijk en een geur waar ik niet al te veel klachten over heb. Misschien wil ik een EDP-versie in plaats van de EDT. Ik geniet van de lichtheid van Allure Homme tegenover de zwaardere Eau Extreme. Het is een leuke afwisseling.

De citrus is hier geweldig. Samen met het licht kruidige begin en de fantastische houtachtige/vanille/amber dry-down, is dit een makkelijke om te dragen.

Als geheel was dit een fantastische release van Chanel en zeker de moeite waard. Het is relaxed, maar goed in elkaar gezet, en ruikt nog steeds heerlijk na al die jaren.

Auteur

  • Bruno

    Wereldreiziger en liefhebber van heerlijke geuren. Heeft naar eigen zeggen al meer dan 300 soorten koffie geproefd en kan onmiddellijk herkennen welk parfum je draagt, zelfs vanop 20 meter afstand. Heeft ook een vreemd gevoel voor humor en houdt van schrijven over zijn lievelingsgeuren.

Scroll naar top