Alien Fusion – Thierry Mugler

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een geur aankoopt, zonder extra kosten voor jou. Dit helpt ons enorm en we bedanken je alvast voor je steun!

Alien Fusion is nog een andere flankerversie van de bestverkopende Alien-serie van Thierry Mugler. Dit parfum werd uitgebracht in 2019 en kent sindsdien enig succes. In dit bericht ga ik mijn ervaring met Fusion delen. Hoe ruikt het, hoe lang gaat het mee en is het echt het proberen waard.

Hoe ruikt Alien Fusion?

Noten zijn onder meer: ​​gember, kaneel, vanille, oranjebloesem, tuberoos en amber

Dit is wat Mugler zegt over Alien Fusion: In het hart van de woestijn wordt een zonsverduistering onthuld. Alien Fusion, een flamboyante Eau de Parfum die een sensueel spoor onthult met een levendige diepte.

Fusion opent met een frisse kruidencombinatie en de citrustonen van de oranjebloesem. Het is warm met de vroege stadia van amber en vanille.

Na een paar minuten begint het te verschuiven en wordt de tuberoos de hoofdnoot in de compositie. Tuberoos, kaneel en oranjebloesem. Ik zou zeggen dat het een 70/30 verdeling wordt tussen tuberoos en oranjebloesem.

Het blijft vrijwel hetzelfde tot de laatste opdroging, waar er meer amber en vanille is. Het is dus een witte bloemengeur met amber, vanille en wat resterende lichte kruiden. Fusion heeft veel overlap met de originele Alien, alleen meer pit en een lichter aroma in het algemeen.

Prijs en online bestellen

Sillage, levensduur en veelzijdigheid

Qua projectie is Alien Fusion erg sterk, geen elite, maar er zit veel kracht achter. Je hoeft niet gek te doen met de sprays om het merkbaar te maken. Als je bekend bent met de originele Alien, is deze niet zo krachtig en ook niet zo zwaar.

Ook interessant!  Le Fou 21 - Dolce & Gabbana

De levensduur is ook goed. Genoeg voor een volledige werkdag, maar niet echt een slijtage met dubbele cijfers. 7-9 uur is ongeveer wat het zou duren tijdens het testen.

Seizoensgebonden zou dit een goede gok zijn voor de lente- en zomermaanden. Hoewel het veel tonen heeft die ook goed werken bij kouder weer. Eerlijk gezegd, zou bijna het hele jaar goed kunnen zijn.

Fusion heeft veel veelzijdigheid. Casual, semi-formeel, werk en heeft genoeg aantrekkelijkheid voor dates of het nachtleven. 

Algemene indrukken van Alien Fusion

Over het algemeen vind ik Alien Fusion leuk. Dit is een geweldige flankergeur. Het ruikt geweldig, je krijgt veel overlap met het origineel en het heeft solide prestaties.

Vooral de opening vind ik leuk. De frisheid en oranjebloesem ruikt heerlijk. Het is niet zo’n complex parfum, het doet gewoon alles heel goed.

Als je Alien leuk vond en iets anders en niet zo zwaar wilt, is dit een geweldige optie.

Auteur

  • Hoi, ik ben Nele en helemaal gek van heerlijke parfums. Ik bespreek voor jullie al mijn favorieten! Heb je een vraagje of opmerking dan hoor ik dat graag in de reacties. Favoriete parfum momenteel: Chanel Coco Mademoiselle

Scroll naar top