Acqua Di Bergamotto – Ermenegildo Zegna

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een geur aankoopt, zonder extra kosten voor jou. Dit helpt ons enorm en we bedanken je alvast voor je steun!

In de onuitputtelijke doos die “monsters om te reviewen”, heb ik er vandaag een van Zegna, genaamd Acqua di Bergamotto. Het past precies in een aantal van de meer recente geuren waarover ik heb gepost, voornamelijk van Acqua di Parma, omdat het hetzelfde bergamot- en citrusachtige profiel heeft als die andere Italiaanse geuren. Hoe ruikt Acqua di Bergamotto? Hoe presteert het? Is het ook het proberen waard?

Hoe ruikt Acqua di Bergamotto?

Noten zijn onder meer: bergamot, vetiver, neroli, andere citrustonen, aquatische noten

De opening van Acqua di Bergamotto wordt natuurlijk benadrukt door de titulaire bergamotnoot. Het heeft echter niet dezelfde scherpe limoenintensiteit van een andere bergamotgeur die ik hier onlangs heb besproken, Bergamotto di Calabria.

Deze geur van Zegna heeft een meer ingetogen en bloemig/kruidig laagje. De eau de toilette is schoon met een aroma als fijne citroenzeep.

Deze geur is heel eenvoudig en duidelijk in zijn presentatie. Het heeft ook een vleugje aquatische/oceanische noot, een soort zeezout, maar het is niet zo opvallend.

Wat je gaat krijgen, is die vrolijke en vrij aangename bergamotgeur met wat bloemige ondertonen. De start is fris met een beetje zoet, daarna wordt het zeepachtig bloemig met wat aquatische aspecten. Een beetje zoals de stijl van Cool Water, niet dezelfde geur, maar die structuur.

Acqua di Bergamotto is niet zo ingewikkeld en de ontwikkeling is vrij subtiel. Soms merk je de veranderingen misschien niet eens op.

Zie ook:  Azzaro Pour Homme - Azzaro

Prijs en online bestellen

Sillage, levensduur en veelzijdigheid

Qua projectie is Acqua di Bergamotto vrij zacht. Dit is er een waar je in principe als een gek kan sprayen op je huid en het zou niet al te veel verschil maken. Het is zo zacht. Het is een beetje jammer met veel van deze citrusgeuren, hoe zwak ze uiteindelijk worden.

Sommige mensen hebben problemen met de levensduur van deze eau de toilette, maar ik ontdekte dat twee sprays meer dan 5 uur op mijn huid bleven. Het zal nooit geweldig worden, maar het was redelijk in mijn testen ervan.

Ik zou dit een kantoor/casual geur noemen. Het is schoon en zal niemand storen, maar het lijkt me niet helemaal ‘sexy’ of iets voor het nachtleven. Ik vind het ook erg lekker als geur voor warm weer, het past mooi bij de stemming en de natuurlijke omgeving van de lente/zomer.

Niet brutaal genoeg voor de clubscene. Je zou het naar je werk kunnen dragen of iets anders in die zin, want het zal geen kamer opblazen.

Algemene indrukken van Acqua di Bergamotto

Over het algemeen zou ik Acqua di Bergamotto aanbevelen? Ja, als je op zoek bent naar een schone, alledaagse citrusgeur. Dit is een mooie en eenvoudige geur die mooi is en een ruimte niet zal overheersen.

Het heeft die klassieke zeepachtige kwaliteit in zijn profiel en is verfrissend om te dragen. Nu heeft het niet de beste levensduur, maar voor de prijs zou dat niet zo’n probleem moeten zijn.

Als je op zoek bent naar iets donkerder of gedurfder, zou ik deze overslaan omdat subtiliteit het kenmerk is. Weet wat je kunt verwachten, en dit kan een goede geur zijn om op te pikken.

Zie ook:  Beyond - David Beckham

Auteur

  • Bruno

    Wereldreiziger en liefhebber van heerlijke geuren. Heeft naar eigen zeggen al meer dan 300 soorten koffie geproefd en kan onmiddellijk herkennen welk parfum je draagt, zelfs vanop 20 meter afstand. Heeft ook een vreemd gevoel voor humor en houdt van schrijven over zijn lievelingsgeuren.

Scroll naar top