1 Million Lucky eau de Toilette Paco Rabanne Review

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een geur aankoopt, zonder extra kosten voor jou. Dit helpt ons enorm en we bedanken je alvast voor je steun!

Veel mensen zullen zich afvragen hoezeer Lucky ruikt naar de originele 1 Million. Ik ga een volledige vergelijking maken tussen deze twee geuren in een andere post, maar voor nu zal ik zeggen dat er een aantal gedeelde accenten zijn.

De belangrijkste hoogtepunten zijn verschillend, maar ze hebben een vergelijkbare kern met de overlappende noten van ceder, patchouli, amber en grapefruit. Dat waren niet de belangrijkste onderdelen in het origineel, maar ze waren wel degelijk aanwezig.

De opening van 1 Million Lucky is een friszoet, warm en houtachtig aroma. De pruimnoot zit bovenop en wordt gecombineerd met een beetje honing en een vleugje citrus. Het heeft ook echt een scherpe kwaliteit, waar sommigen misschien niet van genieten. Ik vind het leuk.

In de aanbieding bij

Ga naar laagste prijs
deloox.nl (€63,79)
Laatst gecontroleerd: februari 8, 2023 - 9:26 am

Noten zijn onder meer: hazelnoot, ceder, groene pruim, patchouli, grapefruit, amber en meer

Deze zoetere noten zitten bovenop een cederhouten basis die bedekt is met amber. Het is een warme, maar niet pittige wolk die dankzij de hazelnoot een romig/nootachtig karakter heeft.

Ongeveer 30 minuten later merk ik echt de overeenkomsten met de originele 1 Million, maar nogmaals, ze zijn uiteindelijk heel anders. In dit stadium bespeur ik nogal wat van de ceder, amber en de bekende patchouli-noot.

Verderop speelt de hazelnoot een grotere rol. Maar uiteindelijk krijg ik als sterkste spelers binnen de compositie een zoete pruim/honingmix. Het is pruim, honing, amber, hazelnoot, met een beetje grapefruit bovenop een cederhouten afdronk.

Zie ook:  Artisan Blu - John Varvatos

Sillage, hoe lang gaat het mee en veelzijdigheid

Is dit qua projectie een beest zoals de andere 1 Million-geuren? Niet echt. De sillage is niet slecht, maar het is ook geen geur die een kamer volledig zal bombarderen. Het hangt veel dichter bij de huid en steekt uit tot misschien een straal van 1 à 1.5 meter rond de drager. Dat is een leuke afwisseling.

Qua levensduur is het niet die 12 uur plus slijtage van het origineel. Ik krijg ongeveer 6-7 uur van Lucky. Misschien wel 8 uur, met het laatste stukje heel dicht op de huid.

Is Lucky een veelzijdige geur? Ja, ik denk dat dit het aspect is waar het origineel zeker overtreft. Omdat het veel ingetogener is, kan Lucky tijdens je dagelijks leven worden gedragen, terwijl het ook nog steeds dienst doet als clubgeur.

Het is ook een soort unisex-geur, meer dan alleen voor mannen. Ik weet dat ze ook een damesparfumversie van Lucky hebben uitgebracht, maar deze kan door iedereen worden gedragen. Hoewel deze meer naar het mannelijke leunt.

Het heeft een meer jeugdige sfeer, zoals begin tot midden de 20, maar is niet zo polariserend als de originele 1 Million. Het komt wel als uniek over en die pruimnoot kan een scherpe geur hebben.

Het mooie van Lucky’s veelzijdigheid is dat het het hele jaar door werkt. Het kan het goed doen in de hitte van de zomer en zal niet volledig smelten. Deze specifieke zoete noten zullen niet smelten zoals de gebruikelijke suikerachtige ingrediënten.

Algemene indruk van Lucky

Over het algemeen vind ik 1 Million Lucky een goede geur. Het heeft een vrij uniek profiel ten opzichte van het meeste van wat er tegenwoordig op de markt is en onderscheidt zich genoeg van zijn voorgangers.

Zie ook:  Versace Pour Homme Eau de Toilette Review

Ik hou van de pruimnoot hier, omdat ik denk dat het een ander soort zoetheid toevoegt dan in veel eau de colognes. Het is uiteindelijk een zeer goede mix van zoetheid, houtachtige basis en een nootachtige top met een ingetogen aantrekkelijkheid.

Dat gezegd zijnde, ik verkies het niet boven 1 Million. Voor jongere mannen zou het echter wel een solide eerste optie kunnen zijn.

Op zoek naar meer Paco? Lees hier ons artikel over de beste geuren uit de Pacollection.

Auteur

  • Bruno

    Wereldreiziger en liefhebber van heerlijke geuren. Heeft naar eigen zeggen al meer dan 300 soorten koffie geproefd en kan onmiddellijk herkennen welk parfum je draagt, zelfs vanop 20 meter afstand. Heeft ook een vreemd gevoel voor humor en houdt van schrijven over zijn lievelingsgeuren.

Koop vandaag nog het goedkoopste bij:

Beste prijzen van vandaag, profiteer er van voor het te laat is.

deloox.nl (€63,79)
bol.com (€77,00)
iciparisxl.nl (€79,24)
Laatst gecontroleerd: februari 8, 2023 - 9:26 am