De 5 Beste Chanel Parfums Voor De Winter

Het vinden van de perfecte geur voor de winter is niet zo eenvoudig als je zou denken. Het kan verleidelijk zijn om op zoek te gaan naar meer muskusgeuren, maar deze kunnen al snel heel eentonig worden. Er is behoefte aan een meer eclectische, maar toch klassieke combinatie van noten.

Als het om klassieke geuren gaat, is er één modehuis dat meteen in je opkomt, Chanel. Na me te hebben verdiept in de meer verwarmende geuren van het assortiment, zijn dit volgens mij 5 van de beste Chanel-parfums voor de winter.

Chanel No. 5 Eau de Parfum

Verkrijgbaar bij:
bol.com (€150,00)
iciparisxl.nl (€157,00)
Laatst gecontroleerd: maart 25, 2023 - 9:18 am

Topnoten: Aldehyden, Neroli, Perzik, Ylang-Ylang, Bergamot
Hartnoten: Jasmijn, Roos, Iris, Lelietje-van-dalen
Basisnoten: Sandelhout, Vetiver, Vanille, Eikenmos, Patchouli

Chanel No 5 is iconisch en voegt gegarandeerd wat elegantie en weelde toe aan het dagelijks leven. Bloemige poederachtige noten van lelietje-van-dalen, ylang-ylang en jasmijn worden ondersteund door verwarmend sandelhout, vanille en vetiver.

De houtachtige basis zorgt ervoor dat dit een langdurig parfum is dat heel goed in koude lucht hangt (zonder overheersend te zijn). Zo hoef je je geen zorgen te maken over het steeds opnieuw aanbrengen van deze geur naarmate de dag vordert, en het zal je ook niet teleurstellen als je een avondje de stad in gaat. Zeer langdurig op 5+ uur op de huid.

Chanel Coco Noir Eau de Parfum

Verkrijgbaar bij:
iciparisxl.nl (€113,00)
bol.com (€126,38)
Zie ook:  De beste Roberto Cavalli parfums voor dames
Laatst gecontroleerd: maart 25, 2023 - 9:18 am

Topnoten: Grapefruit, Bergamot, Sinaasappel
Hartnoten: Roos, Perzik, Jasmijn, Geranium, Narcis
Basisnoten: Tonkaboon, Patchouli, Sandelhout, Vanille, Witte Musk, Olibanum, Kruidnagel, Benzoine

Coco Noir werd gelanceerd in 2012 en is een meer traditioneel winterparfum dan No 5 (en vele andere Chanel-parfums).

Beginnend met een verwelkomende golf van citrus en bloemen, vestigt het zich vervolgens in muskusachtige, houtachtige basisnoten. Deze geur kan de hele dag aanhouden en maakt naarmate de tijd vordert plaats voor de lichtere fruitige noten, waardoor dit een bijna kameleonachtig parfum is dat verandert met de wind.

Coco Noir is een verwarmende en luxueuze geur die je gemakkelijk van dag naar nacht kan dragen, en hoewel het een traditioneel winterparfum is, doet het het net zo goed op zwoele zomeravonden. Zeer langdurig met 5+ uur op de huid.

Als je dit parfum draagt naar een winters diner of avondfeest, voel je je net iets specialer. Misschien zou het een beetje té sterk zijn voor casual voor overdag.

Chanel Coco Eau de Parfum

Verkrijgbaar bij:
iciparisxl.nl (€157,00)
bol.com
Laatst gecontroleerd: maart 25, 2023 - 9:17 am

Topnoten: Mandarijn, Perzik, Roos, Koriander, Jasmijn
Hartnoten: kruidnagel, mimosa, klaver, oranjebloesem
Basisnoten: Labdanum, Amber, Civet, Vanille, Tonkaboon, Sandelhout, Opoponax

Coco Chanel, genoemd naar de oprichter van het modehuis, is een klassieke geur geworden voor vrouwen die elegantie en klasse willen belichamen met behoud van een modern tintje.

Terwijl klassieke noten als sandelhout en roos de kern vormen van dit parfum, is er een oriëntaalse twist die het perfect maakt voor elegante winteravonden rond de eettafel. Ongelooflijk langdurig met 7+ uur op de huid.

Dit is een prachtige en subtiele geur die aangenaam verandert naarmate de uren verstrijken. Een klein beetje van de geest van Coco Chanel zit in elke fles, dus draag het met trots en geniet van de glamour die het geeft.

Zie ook:  De beste Narciso Rodriguez-parfums voor haar

Chanel Allure Eau De Parfum

Topnoten: Bergamot, Perzik, Pioenroos, Lotus
Hartnoten: Oranjebloesem, Magnolia, Roos, Jasmijn
Basisnoten: Vetiver, Ceder, Vanille

Allure is een sprankelend, fris en schoon parfum dat speelse, vrouwelijke en sexy vibes oproept en, ondanks dat het lichter is, erin slaagt om effectief over te gaan van een parfum voor overdag naar een subtiel avondparfum. Ik zou zeggen meer geschikt voor overdag in de winter dan ‘s avonds.

Een klassieke geur met een zachte, bloemige twist die bedrieglijk geschikt is voor kouder weer vanwege de aanhoudende, houtachtige noten en vanille die de basis vormen. Allure is niet zoals de gemiddelde wintergeur.

De lichtheid van veel van de topnoten maakt het minder duurzaam dan sommige andere Chanel geuren, maar de sterke sillage en subtiele ondertonen betekenen dat wanneer je het draagt, het gewoon indruk maakt. Redelijk langdurig met 4+ uur op de huid.

Chanel Allure Sensuelle Eau De Parfum

Topnoten: Patchouli, Roze Peper, Mandarijn, Perzik, Bergamot
Hartnoten: Roos, Jasmijn, Iris, Gedroogd fruit
Basisnoten: Labdanum, Sandelhout, Specerijen, Lavendel, Vetiver, Amber, Vanille

Allure Sensuelle is zonder twijfel een ‘traditioneel’ winterparfum. De warme en kruidige noten maken echter plotseling plaats voor oogverblindende bloemen- en citrusnoten die sprankelen en het een feestelijk gevoel geven.

De poederachtige, vrouwelijke noten van iris zijn bijvoorbeeld verwarmend en geruststellend, terwijl roze peper het hele parfum naar een nieuw niveau tilt met een traditioneel mannelijke geur in een nest van traditioneel vrouwelijke ingrediënten en noten.

Zie ook:  De 10 Beste Armani Parfums Voor Vrouwen

Als gevolg hiervan is het parfum complex en verandert het naarmate het vervaagt, maar het zal niettemin de tand des tijds doorstaan. Allure Sensuelle is een onmiskenbaar elegante herfst/winter geur. Zeer duurzaam ook met 6+ uur op de huid.

Auteur

  • Nele

    Hoi, ik ben Nele en helemaal gek van heerlijke parfums. Ik bespreek voor jullie al mijn favorieten! Heb je een vraagje of opmerking dan hoor ik dat graag in de reacties. Favoriete parfum momenteel: Chanel Coco Mademoiselle

Verkrijgbaar bij:
bol.com (€150,00)
iciparisxl.nl (€157,00)
Laatst gecontroleerd: maart 25, 2023 - 9:18 am
Verkrijgbaar bij:
iciparisxl.nl (€113,00)
bol.com (€126,38)
Laatst gecontroleerd: maart 25, 2023 - 9:18 am
Verkrijgbaar bij:
iciparisxl.nl (€157,00)
bol.com
Laatst gecontroleerd: maart 25, 2023 - 9:17 am
Verkrijgbaar bij:
deloox.nl (€74,99)
iciparisxl.nl (€77,00)
bol.com (€82,00)
Laatst gecontroleerd: maart 25, 2023 - 9:17 am
Verkrijgbaar bij:
deloox.nl (€138,49)
iciparisxl.nl (€157,00)
bol.com (€168,59)
Laatst gecontroleerd: maart 25, 2023 - 9:16 am