De 4 beste chypre parfums voor vrouwen

Zin in iets anders dan generieke met vanille doordrongen suikerbommen? De beste Chypre-parfums voor vrouwen zijn sensueel, mysterieus en ronduit verslavend.

Met mos, hout en aardse patchouli opgefleurd door prachtige bloemen, zijn de beste chypre geuren moeiteloos stijlvol, elegant en verfijnd. Persoonlijk draag ik deze geurstijl graag voor formele gelegenheden, omdat ze gekleed en een beetje specialer aanvoelen dan sommige van mijn dagelijkse geuren.

Chloé Nomade Eau de Parfum

Topnoten: Mirabelle, Bergamot, Citroen, Sinaasappel
Hartnoten: fresia, jasmijn, perzik, roos
Basisnoten: Eikenmos, Amberhout, Patchouli, Sandelhout, Muskus
Levensduur: 4+ uur
Seizoen: herfst/winter/lente

Chloé Nomade Eau de Parfum is een moderne Chypre geur met een elegante balans van mos, hout en bloemen, en werd gelanceerd in 2008.

De opening is vrij fruitig, met een pittig trio van citroen, bergamot en sinaasappel in combinatie met zoete mirabellen. Al snel ontstaat een hart van bloemen, vooral fresia, ondersteund door een vleugje roos en jasmijn.

Bij het drogen versmelten eikenmos, patchouli en houtachtige noten met de bloemige noten om de hele geur samen te brengen. Vestigt zich in een heerlijk vrouwelijk Chypre bloemig genot.

Ideaal voor herfst/winter/lente. Deze sublieme geur houdt 4+ uur aan met goede sillage en projectie.

Zie ook:  De beste Estée Lauder parfums van 1953 tot vandaag

Cartier La Panthere Eau de Parfum

Topnoten: rabarber, aardbei, gedroogd fruit, bergamot, anijs
Hartnoten: Gardenia, Oranjebloesem, Peer, Roos, Ylang-Ylang
Basisnoten: Musk, Eikenmos, Patchouli, Leer
Levensduur: 5+ uur
Seizoen: herfst/winter/lente

Cartier La Panthere Eau de Parfum is een opvallend Chypre-parfum dat noten van mos, bloemen en fruit combineert tot een verbluffend effect.

Deze geur opent met een mix van citrus, zoet gedroogd fruit en een vleugje anijs. Bloemen exploderen vanuit het hart, vooral gardenia, plus hints van roos en exotische ylang-ylang.

Een sterke basis van eikenmos, musk en patchouli zorgen voor de chypre-noten die zich moeiteloos vermengen met de bloemen en vruchten. Gaat over in een elegante Chypre bloemige geur. Goed gedaan, Cartier!

Dit is een Chypre-geur die perfect is voor herfst/winter/lente en behoorlijk gekleed aanvoelt. Het gaat 5+ uur mee met goede sillage en projectie.

Estée Lauder Knowing Eau de Parfum

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€79,99)
Laatst gecontroleerd: maart 28, 2023 - 11:27 am

Topnoten: Roos, Tuberoos, Mimosa, Pruim, Pittosporum, Aldehyden
Hartnoten: Jasmijn, Patchouli, Oranjebloem
Basisnoten: Eikenmos, Vetiver, Sandelhout, Amber
Levensduur: 8+ uur
Seizoen: herfst/winter

Estée Lauder Knowing Eau de Parfum is een klassiek ruikende Chypre bloemige geur, gelanceerd in 1998. Het schittert met aldehyden en heeft mooie bittere accenten waardoor het zich onderscheidt van de massa.

Zie ook:  Dit zijn de beste parfums voor vrouwen - Aller Tijden!

Een bloemige opening van roos en tuberoos wordt in evenwicht gehouden door bittere mimosa en neus-prikkelende aldehyden. Patchouli in het hart voegt een aardse muskus toe naarmate deze geur zich ontwikkelt.

De dry-down ontketent een golf van eikenmos en vetiver, met houtachtige noten die op de achtergrond zweven. Gaat over in een sprankelende Chypre Floral met een vintage vibe. Aanbevolen.

Ik zou dit in de herfst/winter dragen voor meer formele gelegenheden, omdat het elegant en speciaal aanvoelt. Levensduur van 8+ uur met enorme sillage en projectie maken dit een ongelooflijk product.

Sisley Eau du Soir Eau de Parfum

Topnoten: Grapefruit, Mandarijn
Hartnoten: Eikenmos, Jeneverbes, Patchouli, Peper, Iris, Anjer, Roos, Syringa, Labdanum, Jasmijn, Lelietje-van-dalen, Ylang-Ylang
Basisnoten: Muskus, Amber
Levensduur: 8+ uur
Seizoen: herfst/winter

Sisley Eau du Soir Eau de Parfum, uitgebracht in 1990, is een prachtige geur met alle kenmerken van een Chypre met de frisheid van jeneverbes.

De eerste opening is scherp, met pittige sinaasappel en grapefruit die voorop lopen. Het hart van deze geur ontketent eikenmos, patchouli en verse jeneverbes, bestrooid met peper. Poederachtige iris bloeit ook met een vleugje groene anjer.

Musk en amber in de basis voegen diepte toe. De hele compositie nestelt zich in een klassieke Chypre Floral die zwaar is op eikenmos, bloemen en patchouli.

Zie ook:  De 10 Beste Juliette Has A Gun damesgeuren - gewaagd, gesofisticeerd, modern en vrij!

Het meest geschikt voor herfst/winter omdat het te krachtig zal zijn voor warmer weer. Duurt 8+ uur met uitstekende sillage en projectie.

Auteur

  • Nele

    Hoi, ik ben Nele en helemaal gek van heerlijke parfums. Ik bespreek voor jullie al mijn favorieten! Heb je een vraagje of opmerking dan hoor ik dat graag in de reacties. Favoriete parfum momenteel: Chanel Coco Mademoiselle

Verkrijgbaar bij:

deloox.nl (€76,49)
douglas.nl (€79,95)
bol.com (€80,69)
parfumania.nl (€80,95)
Laatst gecontroleerd: maart 28, 2023 - 11:32 am