De beste patchouli geuren voor mannen

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een geur aankoopt, zonder extra kosten voor jou. Dit helpt ons enorm en we bedanken je alvast voor je steun!

Patchouli is een fantastische geurnoot, onderdeel van de houtachtige en mosachtige noten. Patchouli is een essentiële olie die afkomstig is van de bladeren van de patchoulistruik.

Een van de redenen voor de populariteit van de patchouli-noot is de heerlijke geur. Deze geur kan echter veranderen afhankelijk van het type patchouli. Over het algemeen heeft patchouli een rijke en donkere geur met wat zoetheid en kruidigheid. Patchouli kan echter ook een aards of houtachtig aanvoelen. Deze veelzijdigheid van de noot maakt het een buitengewoon fijne geurnoot om te gebruiken.

Patchouli wordt het meest gebruikt in de donkere, rijkere geuren, maar er zijn nogal wat geweldige geuren die ook een frissere kijk op patchouli hebben.

Cartier l’Envol De Cartier

Geur: Cartier l’Envol De Cartier is een geweldige geur met een stijlvolle mix van hout en honing. Deze geur opent met een frisse en droge geur van bloemige en plantaardige noten. Dit gaat al snel gepaard met wat kruiden, maar ook met de toon van honing. De honing geeft deze geur een prachtige zoetheid die de anders droge geur naar een hoger niveau tilt. Na een tijdje sijpelen mooie hints van patchouli en houtachtige noten door, wat het geheel wat diepte en klasse geeft. Over het algemeen krijg je een verbluffende geur met een stijlvolle, zoete en houtachtige geur.

Opmerkingen: De topnoten van Cartier l’Envol De Cartier zijn salie, lavendel en artemisia. De hartnoten zijn viooltjesblad en peper. De basisnoten zijn musk, vetiver, guaiac hout, patchouli, honing, ceder, iris en amberhout.

Het beste voor: Cartier l’Envol De Cartier is een geweldige geur om te dragen tijdens de lente, herfst en winter. Tijdens deze maanden zou de geur van hout en patchouli niet al te overheersend zijn (tegenover tijdens de zomer). Het zal je daarentegen een stijlvolle, luxueuze uitstraling geven, perfect voor op kantoor of een andere formele gelegenheid. Natuurlijk kun je deze geur ook nonchalant dragen. De veelzijdigheid is eindeloos.

Ook interessant!  Dit zijn de beste parfums voor mannen!

Cartier l’Envol online kopen

Givenchy Gentleman

Geur: Givenchy Gentleman is een fantastische geur met een toepasselijke naam. Deze geur opent met een frisse, bijna old-school geur van citrus en kruidige tonen. Al snel daarna begint een geur van patchouli te verschijnen, waardoor het geheel een rijke en bedwelmende geur krijgt. Na een tijdje wordt er wat zoets toegevoegd in de vorm van honing en vanille. Deze ronden de frisheid en kruidigheid af en creëren een werkelijk fantastische geur. Dit geeft je een algehele fantastische geur met een houtachtige en lichtzoete geur van patchouli.

Opmerkingen: De topnoten van Givenchy Gentleman zijn citroen, roos, bergamot, dragon, kaneel en honing. De hartnoten zijn ceder, jasmijn, liswortel en patchouli. De basisnoten zijn eikenmos, musk, civet, vetiver, patchouli, amber, vanille en leer.

Het beste voor: Givenchy Gentleman is een fantastische geur voor koud weer, perfect voor de herfst en winter. Tijdens deze maanden is deze geur de perfecte aanvulling voor een echte heer, zoals de naam al doet vermoeden. Deze geur heeft een stijlvolle, luxueuze geur die, wanneer gedragen door een goedgeklede man, vrijwel altijd zal werken. Dit terloops dragen werkt geweldig, maar op kantoor of bij een andere formele gelegenheid komt Givenchy Gentleman echt tot zijn recht.

Givenchy Gentleman online kopen

Le Labo Patchouli 24

Geur: Le Labo Patchouli 24 is een sterke en gedurfde geur. Deze geur opent met een sterke geur van patchouli, ondersteund door een rokerige ondertoon. Hierdoor ontstaat er direct een gedurfde geur, maar het stinkt helemaal niet. Even na de opening vervaagt de rokerigheid een beetje en maakt plaats voor een zoete geur van vanille en styrax. Dit zorgt voor een zeer ontspannende en zelfs verleidelijke geur en is niet langer uitdagend. Hierdoor krijg je een fantastische geur met een gedurfde opening en een heerlijke dry down.

Ook interessant!  De beste parfums voor op kantoor voor vrouwen

Opmerkingen: De topnoot van Le Labo Patchouli 24 is patchouli. De hartnoten zijn styrax en berk en de basisnoot is vanille.

Het beste voor: Le Labo Patchouli 24 is een fantastische zoete en sterke geur. Zo’n geur is perfect voor de koudere maanden, omdat hij gemakkelijk door de lagere temperaturen heen kan dringen. Tijdens die maanden kan deze geur het beste casual worden gedragen, omdat hij misschien iets te sterk is voor een formele setting. Je kunt dit zowel overdag als ‘s nachts dragen. Dit kan zelfs een mooie date-geur zijn, als je het maar van tevoren aanbrengt, zodat de sterkere opening een beetje kan verzachten.

Bottega Veneta Pour Homme

Geur: Bottega Veneta Pour Homme is een fantastische frisse geur van hout en leer. Deze geur opent met dennen, waardoor een bosachtige geur ontstaat. Al snel na de opening wordt een geur van leer toegevoegd, wat de geur een uniek en mannelijk gevoel geeft. Deze leerachtige geur zal er zijn voor de rest van de duur. Terwijl de houtachtige, bosachtige geur na een tijdje begint te vervagen, wordt de toon van patchouli meer uitgesproken. Ook al blijft het relatief subtiel, het zorgt wel voor een merkbare rijkdom.

Opmerkingen: De topnoten van Bottega Veneta Pour Homme zijn bergamot, dennen en jeneverbes. De hartnoten zijn salie, spar en piment. De basisnoten zijn patchouli, leer en labdanum.

Het beste voor: Bottega Veneta Pour Homme is een fantastische geur om te dragen tijdens de koudere en koelere seizoenen. Deze geur heeft een dichte geur van leer en hout, wat perfect werkt als de temperaturen wat lager zijn. Tijdens deze maanden is dit een fantastische geur voor casual overdag, maar het werkt ook net zo goed ‘s nachts. Naast vrijetijdskleding is dit een geur die je naar kantoor kunt dragen, zorg er wel voor dat je een beetje gekleed bent.

Ook interessant!  De beste Amouage parfums voor de zelfzekere en sterke dames

Bottega Veneta Pour Homme online kopen

Davidoff Zino

Geur: Davidoff Zino is een geweldig product met een houtachtige en balsamico geur van patchouli. Deze geur opent enigszins fris met wat bloemige en citrusachtige noten. De citrusvruchten vervagen echter snel en maken plaats voor de noot van patchouli. Dit past perfect bij de bloemen, waardoor een rijke maar zachte geur ontstaat. De bloemen en patchouli blijven daar voor de rest van de geur, alleen om vergezeld te gaan van wat houtachtige tonen. Dit geeft je een algehele fantastische geur met een prachtige mix van hout, bloemen en patchouli.

Opmerkingen: De topnoten van Zino Davidoff zijn rozenhout, bergamot, lavendel en salie. De hartnoten zijn geranium, roos, lelietje-van-dalen en jasmijn. De basisnoten zijn ceder, vanille, patchouli en sandelhout.

Het beste voor: Zino Davidoff is een fantastische geur om te dragen tijdens de koudere maanden. Hoewel deze geur aan de frissere kant blijft, maken de patchouli en houtsoorten hem behoorlijk zwaar en sterk, wat een beetje te overweldigend kan zijn voor de warmere maanden. Tijdens de koudere maanden is deze geur echter geweldig. Het werkt perfect in een informele setting, maar werkt net zo goed in een formele. Deze geur heeft een stijlvolle, vriendelijke uitstraling, dus zorg ervoor dat je je mooi kleedt. Daarnaast ruikend geweldig , dit geur is ook heel goedkoop .

Davidoff Zino online kopen

Auteur

  • Hoi, ik ben Nele en helemaal gek van heerlijke parfums. Ik bespreek voor jullie al mijn favorieten! Heb je een vraagje of opmerking dan hoor ik dat graag in de reacties. Favoriete parfum momenteel: Chanel Coco Mademoiselle

Scroll naar top